Feudi Salentini

Feudi Salentini Re Sale Primitivo del Salento

10,95

Stevige, elegante wijn. Deze wijn is vernoemd naar de koning van Salento, namelijk Re Sale. Met recht een kongswijn, dus!
De diepe, robijnrode kleur en elegante aroma’s doen al meteen vermoeden dat je echt wat lekkers in je glas hebt. En dat is ook zo, de wijn heeft een rijke en kruidige smaak met super ronde tannines. Prachtig!
Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Italië

Streek

Puglia

Herkomst

Salento IGP, Apulië

Wijnproducent

Feudi Salentini

Druivenrassen

Primitivo

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Gegrild vlees, stoofpotten, Barbeque, Mediterraanse gerechten, gekruide schotels

Over Feudi Salentini

Vol passie en dynamiek

Feudi Salentini word gerund door de familie Varvaglione en is alweer de derde generatie. Vol passie en dynamiek wordt er gewerkt om de lekkerste wijnen van Puglia te maken! Ze werken aan een constante kwaliteit van de wijnen, mede door een nauwgezette selectie van de beste druiven en verantwoorde keuzes tijdens de oogst. De wijngaarden worden omringd door kleine stenen muurtjes met intens groene uitzichten. Puglia heeft een fantastisch wijnbouwklimaat

hetgeen Feudi Salentini ook probeert te vangen in de fles. Mede door het gebruik van inheemse druiven en een moderne werkwijze van een antieke traditie onderscheiden de wijnen zich van vele andere wijnproducenten in dit gebied. Dat blijkt ook wel uit de vele onderscheidingen die Feudi Salentini inmiddels heeft mogen ontvangen! Kortom een waanzinnig mooi wijnhuis met echte genietwijnen!