Nieuw
Goretti

Goretti Rosso Montefalco, Le Mura Saracene

21,95

Intens robijnrood met violetkleurige reflexen. Intense aroma’s van rijpe zwarte bramen, bosbessen en zwarte bessen, kruidig met florale nuances. Mediumstevige body met een perfecte harmonie tussen koffie en tabak nuances. Stevig door de tanninestructuur. Een echte krachtpatser van een wijn. Gemaakt van 65% Sangiovese, 20% Merlot en 15% Sagrantino. 13 maanden houtrijping en daarna 14 maanden op fles.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Krachtig, Stevig

Land

Italië

Streek

Umbrië

Wijnproducent

Goretti

Druivenrassen

Merlot, Sagrantino, Sangiovese

Serveertemperatuur

18 – 20 °C

Wijn en gerecht

Pasta gerechten met pittige tomatensaus. Geroosterd en gegrilde vleesgerechten. Uitstekend bij kip, rund, lam, gevogelte en oude kazen

Beschrijving

Intens robijnrood met violetkleurige reflexen. Intense aroma’s van rijpe zwarte bramen, bosbessen en zwarte bessen, kruidig met florale nuances. Mediumstevige body met een perfecte harmonie tussen koffie en tabak nuances. Stevig door de tanninestructuur. Een echte krachtpatser van een wijn. Gemaakt van 65% Sangiovese, 20% Merlot en 15% Sagrantino.

De wijngaarden liggen in het Pietrauta gebied in Montefalco, Umbrië op een hoogte van 400 meter boven zeeniveau en de wijngaarden zijn gemiddeld tussen de 9 en 11 jaar, 4000 stokken per hectare met een opbrengst van max. 70 ton per ha.

Wijnbereiding
Na een strenge handmatige oogst tussen eind September en begin Oktober worden de druiven volgens een strikte selectie gesorteerd, waarna de alcoholische vergisting plaatsvind gedurende 14 dagen op een temperatuur van 18-20˚C. Vervolgens een barrique opvoeding van 13 maanden en dan nog 14 maanden op fles.

Over Goretti

Cantina Goretti, een parel uit Umbrië

Goretti, gevestigd nabij Perugia in het schilderachtige Umbrië, staat bekend als een vooraanstaande familie die de essentie van Italiaanse wijntraditie belichaamt. Met een passie die diep geworteld is in de rijke geschiedenis van de regio, combineert Goretti eeuwenoude ambachtelijke technieken met moderne innovatie, resulterend in wijnen van buitengewone kwaliteit.

De familie Goretti koestert al 4 generaties de unieke terroir van Umbrië, waarbij ze de vruchtbaarheid van de bodem en het gunstige klimaat benutten om wijnen te produceren die de zintuigen betoveren.

Voor de D.O.C colli Perugini zijn rassen als Grechetto, Trebbiano en Chardonnay dominant, terwijl de wijnen onder de D.O.C.G. Montefalco gemaakt worden van Sagrantino, Sangiovese en Merlot.

Met een indrukwekkende reeks van bekroonde wijnen heeft Goretti een reputatie opgebouwd die wereldwijd wordt erkend en gewaardeerd door wijnliefhebbers en kenners. Stap binnen in de wereld van Goretti en laat je verleiden door de onmiskenbare smaken van Umbrië, gegarandeerd om elke slok tot een genot te maken. Goretti blijft een lichtend voorbeeld van excellentie in de Italiaanse wijnindustrie.