Patrick Javillier

Patrick Javillier Meursault “Les Clousots”

76,50

Deze fraaie Meursault is een blend van 2 wijngaarden: Meursault les Clous boven op de hellingen van Meursault op een ondergrond van klei en Les Crotots welke zich net boven Porusots bevindt, op een ondergrond van klei en leisteen. De wijn heeft 16 tot 18 maanden gerijpt op nieuw en gebruikte eikenhouten vaten.

De wijn heeft aroma’s van rijp, exotisch fruit, wat stro en brioche. De smaak is vol en vlezig met veel citrus-frisheid en een zeer lange afdronk.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Frankrijk

Streek

Bourgogne

Gebied

Meursault AC

Wijnproducent

Patrick Javillier

Druivenrassen

Chardonnay

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Rijke visgerechten, kalfsvlees, gegratineerde kreeft, gegrilde gamba’s

Beschrijving

Deze fraaie Meursault is een blend van 2 wijngaarden: Meursault les Clous boven op de hellingen van Meursault op een ondergrond van klei en Les Crotots welke zich net boven Porusots bevindt, op een ondergrond van klei en leisteen. De wijn heeft 16 tot 18 maanden gerijpt op nieuw en gebruikte eikenhouten vaten.

De wijn heeft aroma’s van rijp, exotisch fruit, wat stro en brioche. De smaak is vol en vlezig met veel citrus-frisheid en een zeer lange afdronk.

Over Patrick Javillier

Domaine Patrick Javillier

Het Domaine van Patrick Javillier ligt in Meursault, één van de belangrijkste appellaties van Bourgondië. De familie Javillier heeft hier al eeuwen haar eigen wijngaarden. Patrick Javillier is opgeleid als oenoloog in Dijon en nam het familiebedrijf over van zijn vader in 1974.

Het Domaine heeft verschillende kleine plots verspreid over Meursault. Bij elkaar niet meer dan 9 hectare. Van elke wijngaard maakt Javillier een verschillende wijn want zijn doel is om het specifieke ‘terroir’ zo zuiver mogelijk in de smaak van de wijn tot uitdrukking te laten komen. Twee wijnen van verschillende wijngaarden kunnen daarom een heel ander karakter hebben.

Javillier maakt enkele witte cuvées, waarin hij de wijn uit verschillende wijngaarden mengt. De vinificatie, de manier waarop de wijn gemaakt wordt, laat Javillier afhangen van de oogst. Ook tussen de jaargangen kunnen daardoor opvallende verschillen bestaan. Javillier maakt wijnen die lang bewaard kunnen worden. Ze horen bij de top van de Côte d’Or.

Patrick Javillier logo