Patrick Javillier

Patrick Javillier Meursault “Les Tillets”

66,50

De wijngaarden van deze Meursault liggen op de uitlopers van de Meursault-helling op het Zuidoosten op een ondergrond van leisteen en klei. De wijngaarden zijn 35-75 jaar oud.
De most wordt in eiken vaten (gedeeltelijk nieuwe vaten) vergist. Daarna rijping op vat tot 18 maanden. De stijl van deze wijn zit tussen klassieke Meursault en Puligny-Montrachet.
De wijn heeft een expressieve neus met aroma’s van witte fruitbloesem, geel en wit fruit en een lichte kruidigheid met wat toast. De smaak is rond, levendig met een aromatische frisheid
met citrus, geel fruit en noten.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Frankrijk

Streek

Bourgogne

Gebied

Meursault AC

Wijnproducent

Patrick Javillier

Druivenrassen

Chardonnay

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Rijke visgerechten, kalfsvlees, gegratineerde kreeft, gegrilde gamba’s

Beschrijving

De wijngaarden van deze Meursault liggen op de uitlopers van de Meursault-helling op het Zuidoosten op een ondergrond van leisteen en klei. De wijngaarden zijn 35-75 jaar oud.
De most wordt in eiken vaten (gedeeltelijk nieuwe vaten) vergist. Daarna rijping op vat tot 18 maanden. De stijl van deze wijn zit tussen klassieke Meursault en Puligny-Montrachet.
De wijn heeft een expressieve neus met aroma’s van witte fruitbloesem, geel en wit fruit en een lichte kruidigheid met wat toast. De smaak is rond, levendig met een aromatische frisheid
met citrus, geel fruit en noten.

Over Patrick Javillier

Domaine Patrick Javillier

Het Domaine van Patrick Javillier ligt in Meursault, één van de belangrijkste appellaties van Bourgondië. De familie Javillier heeft hier al eeuwen haar eigen wijngaarden. Patrick Javillier is opgeleid als oenoloog in Dijon en nam het familiebedrijf over van zijn vader in 1974.

Het Domaine heeft verschillende kleine plots verspreid over Meursault. Bij elkaar niet meer dan 9 hectare. Van elke wijngaard maakt Javillier een verschillende wijn want zijn doel is om het specifieke ‘terroir’ zo zuiver mogelijk in de smaak van de wijn tot uitdrukking te laten komen. Twee wijnen van verschillende wijngaarden kunnen daarom een heel ander karakter hebben.

Javillier maakt enkele witte cuvées, waarin hij de wijn uit verschillende wijngaarden mengt. De vinificatie, de manier waarop de wijn gemaakt wordt, laat Javillier afhangen van de oogst. Ook tussen de jaargangen kunnen daardoor opvallende verschillen bestaan. Javillier maakt wijnen die lang bewaard kunnen worden. Ze horen bij de top van de Côte d’Or.

Patrick Javillier logo