Prosper Maufoux

Prosper Maufoux Gevrey-Chambertin

64,95

Deze prachtige Bourgogne heeft aroma’s van rood fruit en een mooie zuiverheid. De wijn is vlezig en combineert subtiel kracht en elegantie. We nemen tonen waar van zwarte bessen, kruiden en leer. De afdronk is fluweel zacht en maakt dit een zeer nobele wijn. Gelegen ten noorden van Dijon aan de Route des Vins, markeert het dorp Gevrey-Chambertin het begin van de Bourgondische “Champs-Élysées”, zoals liefhebbers het graag noemen. Dit was de lievelingswijn van Napoleon, en hij dronk er bij elke maaltijd een halve fles van.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Frankrijk

Streek

Bourgogne

Gebied

Gevrey-Chambertin AC

Wijnproducent

Prosper Maufoux

Druivenrassen

Pinot Noir

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Een heerlijke begeleider van een hazenhaas of een Bresse-duif gevuld met bospaddenstoelen.

Beschrijving

Gelegen ten noorden van Dijon aan de Route des Vins, markeert het dorp Gevrey-Chambertin het begin van de Bourgondische “Champs-Élysées”, zoals liefhebbers het graag noemen. Dit was de lievelingswijn van Napoleon, en hij dronk er bij elke maaltijd een halve fles van.

Deze prachtige Bourgogne heeft aroma’s van rood fruit en een mooie zuiverheid. De wijn is vlezig en combineert subtiel kracht en elegantie. We nemen tonen waar van zwarte bessen, kruiden en leer. De afdronk is fluweel zacht en maakt dit een zeer nobele wijn.

De druiven worden met de hand geoogst en gesorteerd. Na de vergisting rijpt de wijn gedurende 12-15 maanden in Franse eikenhouten vaten waarvan 30% nieuw.

Over Prosper Maufoux

Maison Prosper Maufoux

Maison Prosper Maufoux is een typisch bourgondisch wijnhuis met een mooie serie appellations uit dit prachtige wijngebied: De Bourgogne! De stijl van Prosper Maufoux kenmerkt zich door een iets "vollere" stijl Bourgogne, hetgeen dus goed aansluit bij onze signature.

Prosper Maufoux werd door zijn naamdrager in 1860 opgericht in Santenay, in het zuiden van de Côte d'Or, alwaar het bijna anderhalve eeuw 1994 in handen van de familie Maufoux bleef.

De overname in 2010 door Eric Piffaut zorgde voor flinke investeringen in de wijnmakerij, wat zorgde voor een enorme stijging in kwaliteit. Momenteel is Prosper Maufoux gehuisvest in het Château de Saint-Aubin waar men alle ruimte heeft om de behaalde kwaliteiten te waarborgen voor de toekomst.

Prosper Maufoux