Quinta do Vale Meão

Quinta do Vale Meao 2019

169,00

Met deze wijn heeft u een waar meesterstukje in handen! Hét vlaggeschip van dit topwijnhuis uit de Douro dat tevens de meest bekende quinta van Portugal is.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnproducent

Quinta do Vale Meao

Druivenrassen

58% Touriga Nacional, 35% Touriga Franca, 5% Tinta Barroca en 2% Tinta Roriz

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Gebraden rood vlees, wild, gevogelte en pittige kazen.

Bijzonderheden

De Meao 2011 stond in de Winespectator Top 100 van 2014 in de top 3!

2 op voorraad

Beschrijving

Quinta do Vale Meao

Met deze wijn heeft u een waar meesterstukje in handen! Hét vlaggeschip van dit topwijnhuis uit de Douro dat tevens de meest bekende quinta van Portugal is.

De geschiedenis van deze Quinta gaat terug tot 1877 toen er onder de naam Ferreira voornamelijk Port werd gemaakt. Maar sinds 1998 besloten vader en zoon de Olazabal om samen een droge Douro te gaan maken. En met succes! Het jaar erna werd hun wijn al gekozen tot de beste van Portugal. Alle wijnen die zij nu maken staan garant voor een authentieke beleving van de Douro wijnen, uiteraard gemaakt van de typische portugese druivensoorten uit de Douro regio. Quinta do Vale Meão  behoort tot de top van Portugal en je proeft waarom dat zo is!

Het drinken van deze wijn, die gemaakt is van diverse authentieke Portugese druiven, is een avontuur op zich, waarbij u zeer waarschijnlijk in een “Wow” stemming komt, althans, hier spreken ze over bij “The Wine Advocate”! De Meao 2011 stond in de Winespectator Top 100 van 2014 in de top 3!

Na de wijnbereiding heeft deze wijn nog 18 maanden gerijpt in Franse barriques, waarvan 80% nieuwe en 20% in vaten die voor de 2e keer zijn gebruikt. Alle ingredienten dus voor een complexe topwijn!

Over Quinta do Vale Meão

Quinta do Vale Meao is absolute top uit Portugal!

De geschiedenis van deze Quinta gaat terug tot 1877 toen er onder de naam Ferreira voornamelijk Port werd gemaakt. Maar sinds 1998 besloten vader en zoon de Olazabal om samen een droge Douro te gaan maken. En met succes! Het jaar erna werd hun wijn al gekozen tot de beste van Portugal. Alle wijnen die zij nu maken staan garant voor een authentieke beleving van de Douro wijnen, uiteraard gemaakt van de typische portugese druivensoorten uit de Douro regio. Quinta do Vale Meão behoort tot de top van Portugal en je proeft waarom dat zo is!

Wij leveren de Meandro, een absolute top Douro die regelmatig zeer goede recenties ontvangt van nationale en internationale vakbladen, waaronder de Perswijn.