Quinta do Vale Meão

Quinta do Vale Meao, Meandro

19,95

Deze klassieke Douro heeft een mooie levendige kleur. Florale aroma’s gecombineerd met zwarte en wilde vruchten. Vult de mond met intense fruittonen met een frisse, complexe en zalig-lange afdronk. Topwijn!

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Portugal

Streek

Douro

Wijnproducent

Quinta do Vale Meao

Druivenrassen

35% Touriga Nacional, 30% Touriga Franca, 27% Tinta Roriz, 3% Sousão, 3% Tinta Barroca en 2% Tinto Cão.

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Gebraden rood vlees, wild, gevogelte en pittige kazen.

Bijzonderheden

15 pt in Perswijn (2013)

Beschrijving

Meandro, Douro

Deze klassieke Douro heeft een mooie levendige kleur. Florale aroma’s gecombineerd met zwarte en wilde vruchten. Vult de mond met intense fruittonen met een frisse, complexe en zalig-lange afdronk. Topwijn!

De geschiedenis van deze Quinta gaat terug tot 1877 toen er onder de naam Ferreira voornamelijk Port werd gemaakt. Maar sinds 1998 besloten vader en zoon de Olazabal om samen een droge Douro te gaan maken. En met succes! Het jaar erna werd hun wijn al gekozen tot de beste van Portugal. Alle wijnen die zij nu maken staan garant voor een authentieke beleving van de Douro wijnen, uiteraard gemaakt van de typische portugese druivensoorten uit de Douro regio. Quinta do Vale Meão  behoort tot de top van Portugal en je proeft waarom dat zo is!

Na de oogst worden de druiven direct geplet en traditioneel, voor ca. 4 uur, met de voet vertreden in granieten kuipen. Daarna wordt de most gegist in kleine stalen vaten. Elke druivensoort wordt apart gevinifieerd. De wijn rijpt daarna in 2 tot 3 jaar oude Franse Allier eiken barriques.

Over Quinta do Vale Meão

Quinta do Vale Meao is absolute top uit Portugal!

De geschiedenis van deze Quinta gaat terug tot 1877 toen er onder de naam Ferreira voornamelijk Port werd gemaakt. Maar sinds 1998 besloten vader en zoon de Olazabal om samen een droge Douro te gaan maken. En met succes! Het jaar erna werd hun wijn al gekozen tot de beste van Portugal. Alle wijnen die zij nu maken staan garant voor een authentieke beleving van de Douro wijnen, uiteraard gemaakt van de typische portugese druivensoorten uit de Douro regio. Quinta do Vale Meão behoort tot de top van Portugal en je proeft waarom dat zo is!

Wij leveren de Meandro, een absolute top Douro die regelmatig zeer goede recenties ontvangt van nationale en internationale vakbladen, waaronder de Perswijn.