Quinta da Raza

Quinta da Raza Vinho Verde Branco

7,95

Een echte Vinho Verde met volop fruit en frisigheid! Een heerlijk verkwikkende smaak met een milde kruidigheid. Zeer lichte pareling maakt het feest compleet voor een fantastisch, zonnig genietmoment. Niks meer aan toe te voegen: Genieten maar!
Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Portugal

Streek

Vinho Verde

Herkomst

Minho – Vinho Verde DOC

Wijnproducent

Quinta da Raza

Druivenrassen

Arinto, Azal

Serveertemperatuur

8-10 °C

Wijn en gerecht

Allerlei lekker visjes en zeevruchten, zoals gegrilde sardientjes, en calamaris, ook hherlijk bij olijven en andere lichte soorten tapas.

Over Quinta da Raza

Quinta da Raza

Quinta da Raza is een familiewijngoed dat al begonnen is in de 17e eeuw en is gevestigd in Celorica de Basto in het zuidoosten van de regio Vinho Verde, grenzend aan de Douro regio. Inmiddels is de huidige eigenaar Dom Diogo die het bedrijf vanaf 1987 overnam van zijn opa. Tot die tijd verkochten ze hun druiven aan een coöperatie uit de omgeving maar mede omdat hij de beste druivenleverancier was besloot hij om zelf mooie wijnen te gaan maken. En wat is dat goed gelukt! Momenteel is Quinta da Raza een zeer succesvol bedrijf dat is uitgegroeid naar 40 hectare wijngaarden en een totale verkoop van 200.000 flessen. met hun prachtige wijnen.

De voornamelijk granieten bodems met wat schist en klei maken de bodems in deze regio uniek. Tevens liggen de wijngaarden op heuvels van ca. 250 meter hoogte en bevinden zich in een karakteristiek microklimaat waardoor de aanvoer van regen een stuk minder is dan de rest van de Vinho Verde. Deze beschutte ligging zorgt voor een wat hogere temperatuur. Hierdoor rijpen de druiven net even iets beter waardoor een fantastische wijn kwalitiet ontstaat. Hierdoor is Quinta da Raza de afgelopen jaren zeek vaak in de prijzen gevallen met hun prachtige wijnen.

Vinho Verde is een heerlijke, frisse wijn met meestal een wat lager alcoholpercentage. Kenmerkend is het licht parelende karakter. De beste Vinho Verde wordt gemaakt van de Alvarinho druif. met hun prachtige wijnen.