Bodega Del Fin Del Mundo

Bodegas del Fin del Mundo Special Blend Reserva

31,50

Deze bijzondere en unieke wijn is gemaakt in samenwerking met de bekende wijnmaker Michel Rolland. De wijn is gemaakt van de beste druiven van het domein en heeft 15 maanden gerijpt in nieuwe Franse eiken barriques.

Diepe robijnrode kleur met aroma’s van zwart fruit met bosbessen op kop, zoethout, kruiden en vanille. Gedomineerd door cabernet sauvignon en malbec en neigend naar Bordeaux stijl met rijpe maar aanwezige tannines. Wat een elegantie!

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Argentinië

Herkomst

Neuquén, Patagonië

Wijnproducent

Bodega Del Fin Del Mundo

Druivenrassen

40% Cabernet Sauvignon, 40% Malbec en 20% Merlot

Serveertemperatuur

17-19 °C

Wijn en gerecht

Heerlijk bij diverse grill gerechten alsook varkensvlees en klipgerechten.

Bijzonderheden

Robert Parker en Wine Cellar

Over Bodega Del Fin Del Mundo

Het einde van de Wereld

Bodega del Fin del Mundo is gelegen in het Argentijnse Patagonië, in San Patricio del Chañar, Neuquén, een plaats die tot de jaren 90 van de vorige eeuw nog werd gedomineerd door de harde Patagonische woestijn. Vandaag is het een oase van leven, waar de wijngaarden druiven van hoge kwaliteit leveren, perfect voor het maken van de topwijnen! Ook door de intense warmte overdag en koelte s’nachts (een enorm temperatuurverschil van meer dan 20 graden) rijpen de druiven op perfecte wijze en zorgt dit voor een zeer goede balans in de druiven, zoals de zuurgraad, aroma en structuur. Door de schaarse regenval en lage luchtvochtigheid blijven de wijngaarden buitengewoon gezond waardoor het bespuiten van de wijngaard tot een minimum beperkt blijft.

De wijnen van Bodega Del Fin del Mundo worden gemaakt met behulp van de allernieuwste technieken en een uitgekiende wijnbereiding waardoor de hoge kwaliteit wordt gewaarborgd met behoud van persoonlijkheid en stijl! Zij beschikken over 200 roestvrijstalen tanks, 104 betonnen kuipen, 2200 eiken vaten en 4 Franse eiken vaten van 6000 Liter.

De bodega bezit 870 hectare wijngaarden in het Patagonische landschap op zandige en steenachtige gronden. De rassen die staan aangeplant zijn Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Pinot Noir, Tannat, Cabernet Franc en Syrah, en de blanke druivenrassen Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon en Viognier.