Teperberg

Teperberg Essence Malbec

28,95

Deze wijn hoort bij de top van Teperberg. Diep rood gekleurd en krachtige fruitaroma’s van donker rood fruit, met goed verweven houttonen.  Een complexe smaak met een lange, zachte afdronk.
Deze wijn heeft eerst 18 maanden op nieuwe fransen vaten gerijpt, en daarna nog 6 maanden bewaard in de kelders van Teperberg alvorens op de markt te komen. Een magnifieke beleving!
Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Israël

Herkomst

Judea

Wijnproducent

Teperberg

Druivenrassen

Malbec

Serveertemperatuur

17-19 °C

Wijn en gerecht

Heerlijk bij rood vlees. Ook erg lekker bij lamsspecialiteiten en stoofschotels.

Categorieën: , Tags: , ,
Over Teperberg

Teperberg: wijnen met een verhaal

Avraham, een jonge jongen uit Odessa, emigreerde rond 1830 naar Oostenrijk om de duizend jaar oude wijngeheimen te bestuderen. Hij besloot hierna naar Israël te gaan waar hij vervolgens de Teperberg Winery vestigde. Dit was de eerste familie-winery die zich in de moderne tijden vestigde in het Land van Israël.
Avraham had zijn passie en liefde voor wijn doorgegeven aan zijn zoon Ze'ev. Ook hij werd namelijk verliefd op het maken van wijn. In 1870 lukte het Ze'ev om officieel een wijnhuis op te richten met de familienaam Teperberg. Het wijnhuis werd gebouwd binnen de muren van Jeruzalem en werd het een uitdrukking van de Joodse opwekking in het Land van Israël. Ondanks de vele moeilijkheden in die tijd, groeide Teperberg snel uit tot een sterk en welvarend wijnhuis.

De zoon van oprichter Ze'ev nam de leiding van het wijnhuis over. Mordechai Shimon Teperberg kwam voor hete vuren te staan en de periode van moeilijkheden was nog niet voorbij. Het wijnhuis werd het doel van verschillende aanvallen. Gelukkig werd Teperberg bijgestaan door het Oostenrijkste consulaat dat zijn Joodse burgers in Israël bijstond. Hierna begon het wijnhuis nog meer te bloeien en werd het gekozen als de officiële leverancier van wijn en alcohol aan het Oostenrijkse leger in Palestina. In 1925 verhuisde Teperberg van Jeruzalem naar Romema.

De achterkleinzoon van Avraham, Motti Teperberg, beheerste - net als zijn voorvaderen - de kunst van het wijnmaken. Motti voegde er een persoonlijk tintje aan toe en verbeterde het fermentatieproces. In 2006 verhuisde Teperberg weer naar een nieuwe plek: de Judenese heuvels dicht bij Jeruzalem. Het wijnhuis komt nu nog steeds overeen met de visie van de Teperberg-familie: het handhaven van de oude wijnbereidingstraditie. Teperberg is een familie-wijnhuis met een passie die van vader op zoon is doorgegeven.

Teperberg heeft kwalitatieve en diepe wijnen met dé passie & kwaliteit die Wijnkoperij Steinz belangrijk vindt. Daarom zijn wij trots op deze mooie Israëlische wijnen. Het zijn wijnen van een bijzondere wijnboer. Wijnen van een passionele wijnboer. Wijnen met een verhaal. 

Teperberg
Teperberg, Jeruzalem
De Essence-serie
Wij verkopen wijnen van Teperberg uit de Essence en Impression serie. De Essence-serie is een unieke serie waarin de wijnboeren zich extra richten op de kenmerken van de wijngaarden en de druiven die erin groeien. De wijnboeren proberen alles uit het land en de druif te halen. Die kenmerken en eigenschappen proef je terug in de wijn. De prijs van deze wijnen ligt hoger omdat het proces meer kennis en vakmanschap vereist, gelukkig merk je dat dan ook terug in de smaak, het karakter en de beleving. De wijnen zijn subliem. Perfect in balans. Ze onderscheiden zich dan ook écht van de Impression-serie. De Essence-serie is perfect voor de wijnliefhebber die net iets meer wilt.