Teperberg

Teperberg Impression Merlot

14,95

Dit is een robijnkleurige rode wijn, met een verassende volle geur van jong fruit zoals kers, pruim, koffie, sigaar. Deze Israëlische wijn is een 100% Merlot. Na de mechanische oogst komen de Merlot-druiven in de vroege ochtend aan bij wijnhuis Teperberg. Direct worden de druiven geperst en overgebracht naar een roestvrijstalen vat voor de alcoholische gisting. De fermentatietemperatuur is zeven dagen lang op 28 ° C gehouden. Na voltooiing van alcoholische gisting, werden de druiven voorzichtig in een pneumatische pers geperst waarna de wijn als laatste nog natuurlijke malolactische gisting onderging. Hierna rustte de wijn nog zes maanden in Franse en Amerikaanse eiken vaten. Beide gistingsprocessen zorgen voor een optimale wijn waarbij de kleuren, smaken en tannines verbeteren en het resulteert in een heerlijke, zachte en rijke rode wijn! De mond verwelkomt smaken als zwart fruit, aardbei en kers. De Impression Merlot heeft een zachtstrelende afwerking, door de aangename tannines. De proefbare passie en kwaliteit is wat deze wijn een echte aanrader maakt.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Israël

Herkomst

Judea

Wijnproducent

Teperberg

Druivenrassen

Merlot

Serveertemperatuur

17-19 °C

Wijn en gerecht

Heerlijk bij Kalfsvlees, Rundvlees, Lam.

Categorieën: , Tags: , , ,
Over Teperberg

Teperberg: wijnen met een verhaal

Avraham, een jonge jongen uit Odessa, emigreerde rond 1830 naar Oostenrijk om de duizend jaar oude wijngeheimen te bestuderen. Hij besloot hierna naar Israël te gaan waar hij vervolgens de Teperberg Winery vestigde. Dit was de eerste familie-winery die zich in de moderne tijden vestigde in het Land van Israël.
Avraham had zijn passie en liefde voor wijn doorgegeven aan zijn zoon Ze'ev. Ook hij werd namelijk verliefd op het maken van wijn. In 1870 lukte het Ze'ev om officieel een wijnhuis op te richten met de familienaam Teperberg. Het wijnhuis werd gebouwd binnen de muren van Jeruzalem en werd het een uitdrukking van de Joodse opwekking in het Land van Israël. Ondanks de vele moeilijkheden in die tijd, groeide Teperberg snel uit tot een sterk en welvarend wijnhuis.

De zoon van oprichter Ze'ev nam de leiding van het wijnhuis over. Mordechai Shimon Teperberg kwam voor hete vuren te staan en de periode van moeilijkheden was nog niet voorbij. Het wijnhuis werd het doel van verschillende aanvallen. Gelukkig werd Teperberg bijgestaan door het Oostenrijkste consulaat dat zijn Joodse burgers in Israël bijstond. Hierna begon het wijnhuis nog meer te bloeien en werd het gekozen als de officiële leverancier van wijn en alcohol aan het Oostenrijkse leger in Palestina. In 1925 verhuisde Teperberg van Jeruzalem naar Romema.

De achterkleinzoon van Avraham, Motti Teperberg, beheerste - net als zijn voorvaderen - de kunst van het wijnmaken. Motti voegde er een persoonlijk tintje aan toe en verbeterde het fermentatieproces. In 2006 verhuisde Teperberg weer naar een nieuwe plek: de Judenese heuvels dicht bij Jeruzalem. Het wijnhuis komt nu nog steeds overeen met de visie van de Teperberg-familie: het handhaven van de oude wijnbereidingstraditie. Teperberg is een familie-wijnhuis met een passie die van vader op zoon is doorgegeven.

Teperberg heeft kwalitatieve en diepe wijnen met dé passie & kwaliteit die Wijnkoperij Steinz belangrijk vindt. Daarom zijn wij trots op deze mooie Israëlische wijnen. Het zijn wijnen van een bijzondere wijnboer. Wijnen van een passionele wijnboer. Wijnen met een verhaal. 

Teperberg
Teperberg, Jeruzalem
De Impression-serie
Wij verkopen wijnen van Teperberg uit de Essence en Impression serie. De Impression-serie is een klassieke serie van de topwijngaarden uit de laagvlakten van de Judea en de rivier de Ayalon. Deze serie bevat kwalitatieve wijnen met een prijs die de wijnen verdienen. Ze hebben dan ook een goede prijs-kwaliteit verhouding. De Impression-wijnen zijn betaalbare wijnen waarin eerlijkheid, passie en karakter niet ontbreken. Wijnliefhebbers die iétsje meer willen, kunnen zich laten verwennen met wijnen uit de Essence-serie. De Impression-serie is een klassieke serie wijnen, ideaal voor elke dag van de week.