Teperberg

Teperberg Legacy Cabernet Franc

59,95

Topwijn, gemaakt van 100% Cabernet Franc. Deze wijn is van de Legacy-serie, de beste serie met de beste wijnen van Teperberg. Deze Cabernet Franc-druiven zijn afkomstig van twee wijngaarden. De eerste wijngaard bevindt zich op de top van de Ephraim-heuvels, 650 meter boven de zeespiegel. De tweede wijngaard bevindt zich op de Judea-heuvels. Beide wijngaarden hebben een bergachtig klimaat waarin er grote verschillen zijn tussen de dag- en de koele nachttemperaturen. De druiven krijgen daardoor een evenwichtige groei en rijping die worden weerspiegeld in de complexiteit van de smaak. Deze wijn is mechanisch geoogst. Een verdere rijping wordt aanbevolen.
De wijn heeft een breed aromapalet; smaken van rode en zwarte bessen, aardbei, granaatappel, mokka en een kleine aanwezigheid van eucalyptus. De geur barst uiteen in pruimen en bessen. Deze Cabernet Franc is perfect afgewerkt door de zachte tannines met een volle, complexe en lange afdronk. Deze wijn is een Israëlische meesterwerk van Teperberg.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Israël

Herkomst

Judea

Wijnproducent

Teperberg

Druivenrassen

Cabernet Franc

Serveertemperatuur

17-19 °C

Wijn en gerecht

Heerlijk bij (gebraden) Kalf, Rund, Wild, Lamsvlees, Paddenstoelen.

Over Teperberg

Teperberg: wijnen met een verhaal

Avraham, een jonge jongen uit Odessa, emigreerde rond 1830 naar Oostenrijk om de duizend jaar oude wijngeheimen te bestuderen. Hij besloot hierna naar Israël te gaan waar hij vervolgens de Teperberg Winery vestigde. Dit was de eerste familie-winery die zich in de moderne tijden vestigde in het Land van Israël.
Avraham had zijn passie en liefde voor wijn doorgegeven aan zijn zoon Ze'ev. Ook hij werd namelijk verliefd op het maken van wijn. In 1870 lukte het Ze'ev om officieel een wijnhuis op te richten met de familienaam Teperberg. Het wijnhuis werd gebouwd binnen de muren van Jeruzalem en werd het een uitdrukking van de Joodse opwekking in het Land van Israël. Ondanks de vele moeilijkheden in die tijd, groeide Teperberg snel uit tot een sterk en welvarend wijnhuis.

De zoon van oprichter Ze'ev nam de leiding van het wijnhuis over. Mordechai Shimon Teperberg kwam voor hete vuren te staan en de periode van moeilijkheden was nog niet voorbij. Het wijnhuis werd het doel van verschillende aanvallen. Gelukkig werd Teperberg bijgestaan door het Oostenrijkste consulaat dat zijn Joodse burgers in Israël bijstond. Hierna begon het wijnhuis nog meer te bloeien en werd het gekozen als de officiële leverancier van wijn en alcohol aan het Oostenrijkse leger in Palestina. In 1925 verhuisde Teperberg van Jeruzalem naar Romema.

De achterkleinzoon van Avraham, Motti Teperberg, beheerste - net als zijn voorvaderen - de kunst van het wijnmaken. Motti voegde er een persoonlijk tintje aan toe en verbeterde het fermentatieproces. In 2006 verhuisde Teperberg weer naar een nieuwe plek: de Judenese heuvels dicht bij Jeruzalem. Het wijnhuis komt nu nog steeds overeen met de visie van de Teperberg-familie: het handhaven van de oude wijnbereidingstraditie. Teperberg is een familie-wijnhuis met een passie die van vader op zoon is doorgegeven.

Teperberg heeft kwalitatieve en diepe wijnen met dé passie & kwaliteit die Wijnkoperij Steinz belangrijk vindt. Daarom zijn wij trots op deze mooie Israëlische wijnen. Het zijn wijnen van een bijzondere wijnboer. Wijnen van een passionele wijnboer. Wijnen met een verhaal. 

Teperberg
Teperberg, Jeruzalem