teperberg

Teperberg Impression Syrah

12,95

Deze Israëlische Syrah is een stevige wijn met een diepe donkerrode kleur. De wijn heeft veel body, is kruidig, sappig en heeft een prettige zuurgraad en mooi geïntegreerde tannines.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Israël

Herkomst

Judea

Wijnproducent

Teperberg

Druivenrassen

Syrah

Serveertemperatuur

17-19 °C

Wijn en gerecht

Hert, Wild, Gevogelte, Lam, Rundvlees.

Categorieën: , Tags: ,
Beschrijving

Gewurztraminer

Teperberg werd gevestigd in 1870 in Jeruzalem en is daarmee Israël’s oudste wijngaard en tevens de op drie na grootste! Jaarlijks produceert de wijngaard meer dan vijf miljoen flessen wijn voor wijnliefhebbers over de hele wereld. Teperberg is nu een wijngaard vlakbij Tzora aan de voet van de heuvels van Juda. Van oorsprong draagt deze plaats de naam Efrat.
Motti Teperberg, zoon van Avraham’s grootse kleinzoon, nam de leiding van het management en scherpte de kunst van wijnbouw verder aan. Hij creëerde een persoonlijke touch en verbeterde het fermentatieproces van de wijnmakerij. De wijnmakerij komt overeen met de visie die de familie Teperberg altijd leidde – de oude wijnbouwtraditie behouden, terwijl het voortdurend verbeterd. Vijf generaties zijn van vader naar zoon overgebracht, met inachtneming van een familietraditie.

Deze Israëlische Syrah is een stevige wijn met een diepe donkerrode kleur. De wijn heeft veel body, is kruidig, sappig en heeft een prettige zuurgraad en mooi geïntegreerde tannines. In de smaak hebben we braambes, donker fruit, pruim, kers en framboos. Met een beetje kruidigheid en de nodige frisheid. Aangename lange afdronk die wordt gekenmerkt door een pepertje. Tegelijkertijd is de wijn superzacht. Heerlijk!