Teperberg

Teperberg Impression Syrah

14,95

Dit is een 100% Syrah van Israëlisch wijnhuis Teperberg. De wijn komt uit de Shimshon-regio. Na de mechanische oogst komen de Syrah-druiven in de vroege ochtenduren aan bij het wijnhuis. De alcoholische gisting vindt plaats in een roestvrijstalen vat. De fermentatietemperatuur wordt hierbij op 28 ° C gehouden, voor zeven dagen lang. Hierna krijgt de wijn een malolactische gisting. Bij de eerst gisting streeft Teperberg naar het verbeteren van de tannine-extracties en de ideale kleur en smaken. Bij de tweede gisting draait het juist om stabiliteit en verzachting van de wijn. Als laatste wordt de wijn nog zes maanden vastgehouden in Franse en Amerikaanse eiken vaten. Dit resulteert in een stevige, diepe donkerrode wijn. Een mooie Syrah-wijn die kruidig én sappig is. De zuurgraad is prettig en de tannines zijn mooi geïntegreerd. In de mond ontploft een smaak van braambes, donker fruit, pruim, kers en framboos. De heerlijke en aangename lange afdronk wordt gekenmerkt door een pepertje. Dit is een Syrah met body en zachtheid! Een heerlijke wijn waarin de passie van wijnhuis Teperberg proefbaar is.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Israël

Herkomst

Judea

Wijnproducent

Teperberg

Druivenrassen

Syrah

Serveertemperatuur

17-19 °C

Wijn en gerecht

Hert, Wild, Gevogelte, Lam, Rundvlees.

Categorieën: , Tags: , , ,
Over Teperberg

Teperberg: wijnen met een verhaal

Avraham, een jonge jongen uit Odessa, emigreerde rond 1830 naar Oostenrijk om de duizend jaar oude wijngeheimen te bestuderen. Hij besloot hierna naar Israël te gaan waar hij vervolgens de Teperberg Winery vestigde. Dit was de eerste familie-winery die zich in de moderne tijden vestigde in het Land van Israël.
Avraham had zijn passie en liefde voor wijn doorgegeven aan zijn zoon Ze'ev. Ook hij werd namelijk verliefd op het maken van wijn. In 1870 lukte het Ze'ev om officieel een wijnhuis op te richten met de familienaam Teperberg. Het wijnhuis werd gebouwd binnen de muren van Jeruzalem en werd het een uitdrukking van de Joodse opwekking in het Land van Israël. Ondanks de vele moeilijkheden in die tijd, groeide Teperberg snel uit tot een sterk en welvarend wijnhuis.

De zoon van oprichter Ze'ev nam de leiding van het wijnhuis over. Mordechai Shimon Teperberg kwam voor hete vuren te staan en de periode van moeilijkheden was nog niet voorbij. Het wijnhuis werd het doel van verschillende aanvallen. Gelukkig werd Teperberg bijgestaan door het Oostenrijkste consulaat dat zijn Joodse burgers in Israël bijstond. Hierna begon het wijnhuis nog meer te bloeien en werd het gekozen als de officiële leverancier van wijn en alcohol aan het Oostenrijkse leger in Palestina. In 1925 verhuisde Teperberg van Jeruzalem naar Romema.

De achterkleinzoon van Avraham, Motti Teperberg, beheerste - net als zijn voorvaderen - de kunst van het wijnmaken. Motti voegde er een persoonlijk tintje aan toe en verbeterde het fermentatieproces. In 2006 verhuisde Teperberg weer naar een nieuwe plek: de Judenese heuvels dicht bij Jeruzalem. Het wijnhuis komt nu nog steeds overeen met de visie van de Teperberg-familie: het handhaven van de oude wijnbereidingstraditie. Teperberg is een familie-wijnhuis met een passie die van vader op zoon is doorgegeven.

Teperberg heeft kwalitatieve en diepe wijnen met dé passie & kwaliteit die Wijnkoperij Steinz belangrijk vindt. Daarom zijn wij trots op deze mooie Israëlische wijnen. Het zijn wijnen van een bijzondere wijnboer. Wijnen van een passionele wijnboer. Wijnen met een verhaal. 

Teperberg
Teperberg, Jeruzalem
De Impression-serie
Wij verkopen wijnen van Teperberg uit de Essence en Impression serie. De Impression-serie is een klassieke serie van de topwijngaarden uit de laagvlakten van de Judea en de rivier de Ayalon. Deze serie bevat kwalitatieve wijnen met een prijs die de wijnen verdienen. Ze hebben dan ook een goede prijs-kwaliteit verhouding. De Impression-wijnen zijn betaalbare wijnen waarin eerlijkheid, passie en karakter niet ontbreken. Wijnliefhebbers die iétsje meer willen, kunnen zich laten verwennen met wijnen uit de Essence-serie. De Impression-serie is een klassieke serie wijnen, ideaal voor elke dag van de week.