Le Calendre

Le Calendre Valpolicella Classico Superiore Ripasso

19,95

Deze prachtige wijn heeft een robijnrode kleur met granaatrode schakeringen. De neus is intens met fruitige aroma’s en een kruidige toets. De smaken zijn fris en aangenaam met zachte tannines en goede zuren, die zorgen voor een goede balans met het alcoholgehalte. Vol en robuust in de mond.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Italië

Streek

Veneto

Herkomst

Valpolicella DOC Classico

Wijnproducent

Le Calendre

Druivenrassen

60% Corvina en Corvinone, 30% Rondinella, 10% Molinara

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

De wijn is lekker bij pasta’s, rood vlees of bij charcuterie of kaasschotels.

Beschrijving

Superiore Ripasso

Deze prachtige wijn heeft een robijnrode kleur met granaatrode schakeringen. De neus is intens met fruitige aroma’s en een kruidige toets. De smaken zijn fris en aangenaam met zachte tannines en goede zuren, die zorgen voor een goede balans met het alcoholgehalte. Vol en robuust in de mond.

Manuele oogst van eind September tot begin Oktober. De allerbeste druiven worden geselecteerd en ondergaan dan een korte droogperiode van 20 tot 25 dagen op houten rekken. Daarna vindt een eerste (traditionele) vinificatie plaats. Dan een maceratie in inoxen cuves. In Februari/ Maart is er een tweede fermentatie van de premium Valpolicella Classico. Het resultaat is een wijn met een unieke structuur en stijl. Verdere verfijning door rijping in Sloveens eiken voor ca. 18 maanden waarna botteling op fles volgt.

Over Le Calendre

Le Calendre, Tijd, passie en evenwicht...

Het Italiaanse wijnhuis Le Calendre is één brok passie! Passie voor wijn, want dat proef je meteen terug in hun fabuleuze wijnen! Inmiddels staat de vijfde generatie van de familie Peretti aan het roer en zij doen er alles aan om perfecte wijnen te maken, en dat begint natuurlijk al in de wijngaard. Het domein beschikt over ca. 4 ha wijngaard en strekt zich uit naar de uitlopers van de Valpolicalla Classico (San Pietro in Cariano). De wijngaarden zijn opgezet met een dubbel, gekanteld, pergola systeem, hierdoor moet er meer handwerk worden geleverd maar de voordelen zijn groot: meer (zon)licht op de druiven en meer wind door het blad. De opbrengsten worden beperkt door het handmatig uitdunnen van de druiven, waarbij uiteindelijk alleen de allerbeste druiven gebruikt worden.

De techniek die aan de basis ligt van Amarone en Recioto, is kostbaar. De beste druiven worden met de hand geselecteerd en gerangschikt in houten bakken, waar de druiven ca. 120 dagen rusten in een gereguleerde ruimte met geautomatiseerde controle van temperatuur en vochtigheid. Met name ventilatie en lage temperaturen in de winter zijn cruciaal voor een langzaam en natuurlijk proces waarbij de druiven minstens 40% van zijn vocht verliest. Hierdoor ontstaat een hogere concentratie van suikers, tannines en andere stoffen. De inheemse en aromatische kenmerken van hun wijnstokken samen met het klimaat, locatie van de wijngaard en druifselectie maken de wijnen tot een groot succes!

Ook in de kelder wordt er door dit, best wel kleine, wijnhuis zeer nauwkeurig en met veel oog voor detail gewerkt