Le Calendre

Le Calendre Amarone della Valpolicella Classico

39,95

Deze topwijn van dit huis heeft een intense robijnrode kleur en wordt meer granaatrood met de leeftijd. De geur is krachtig en aanhoudend met aroma’s van rijp fruit, kersenconfituur en lichte kruiden.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Italië

Streek

Veneto

Herkomst

Valpolicella DOC Classico

Wijnproducent

Le Calendre

Druivenrassen

70% Corvina en Corvinone, 25% Rondinella, 5% Molinara

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Deze wijn is heerlijk met een kruidige pasta, bij rood vlees of bij een charcuterie of kaasschotel.

Beschrijving

Amarone della Valpolicella

Deze topwijn van dit huis heeft een intense robijnrode kleur en wordt meer granaatrood met de leeftijd. De geur is krachtig en aanhoudend met aroma’s van rijp fruit, kersenconfituur en lichte kruiden. Superzacht en aangenaam in de mond met een super mooie structuur en fluweel zachte tannines. Het is een goede wijn om te laten ouderen. Pareltje!

De allerbeste druiven worden manueel geselecteerd en worden gedroogd op houten rekken voor 120 dagen in een speciale droogkamer. Zachte persing gebeurt midden Februari, gevolgd door een trage maceratie in inoxen cuves met periodiek overpompen van de wijn. De wijn wordt dan gelagerd in speciale grote eiken vaten. Robuust en elegant, een wijn met een complexe structuur en zeer mooi karakter.

Over Le Calendre

Le Calendre, Tijd, passie en evenwicht...

Het Italiaanse wijnhuis Le Calendre is één brok passie! Passie voor wijn, want dat proef je meteen terug in hun fabuleuze wijnen! Inmiddels staat de vijfde generatie van de familie Peretti aan het roer en zij doen er alles aan om perfecte wijnen te maken, en dat begint natuurlijk al in de wijngaard. Het domein beschikt over ca. 4 ha wijngaard en strekt zich uit naar de uitlopers van de Valpolicalla Classico (San Pietro in Cariano). De wijngaarden zijn opgezet met een dubbel, gekanteld, pergola systeem, hierdoor moet er meer handwerk worden geleverd maar de voordelen zijn groot: meer (zon)licht op de druiven en meer wind door het blad. De opbrengsten worden beperkt door het handmatig uitdunnen van de druiven, waarbij uiteindelijk alleen de allerbeste druiven gebruikt worden.

De techniek die aan de basis ligt van Amarone en Recioto, is kostbaar. De beste druiven worden met de hand geselecteerd en gerangschikt in houten bakken, waar de druiven ca. 120 dagen rusten in een gereguleerde ruimte met geautomatiseerde controle van temperatuur en vochtigheid. Met name ventilatie en lage temperaturen in de winter zijn cruciaal voor een langzaam en natuurlijk proces waarbij de druiven minstens 40% van zijn vocht verliest. Hierdoor ontstaat een hogere concentratie van suikers, tannines en andere stoffen. De inheemse en aromatische kenmerken van hun wijnstokken samen met het klimaat, locatie van de wijngaard en druifselectie maken de wijnen tot een groot succes!

Ook in de kelder wordt er door dit, best wel kleine, wijnhuis zeer nauwkeurig en met veel oog voor detail gewerkt