Bodegas Carlos Moro

Bodegas Carlos Moro is gelegen in de stad San Vicente de la Sonsierra, in het hart van Rioja Alta. Carlos Moro is de wijnmaker en eigenaar van de bodega, met een grote passie voor wijn en liefde voor het land en de wijngaard. Hij bezit ook wijngaarden in de Ribera del Duero en Rueda. Carlos is een zeer ervaren wijnmaker en maakt o.a. de OINOZ-lijn die een 3-tal moderne wijnen omvat van hoge kwaliteit. Alle 3 deze wijnen kunt u vinden in onze (web)winkel.

De wijnmakerij heeft een ondergrondse wijngrot van 150 meter met een capaciteit van 2.000 vaten, wat een natuurlijke en homogene veroudering in vaten bevordert.
Er wordt gebruik gemaakt van de "zwaartekracht" techniek, voor het overbrengen van de druiven naar de gisting cuves en daarna de wijn naar de vaten voor verdere rijping. Dit is veel 'zachter' voor de druiven en komt de kwaliteit van de wijn ten goede.

De prachtige Tempranillo wijngaarden zijn gelegen op ongeveer 600 meter hoogte in het uiterste noordwesten van de DO Rioja nabij San Vicente de la Sonsierra.

Alsof de eigen expertise van Carlos nog niet genoeg was liet hij ook nog een speciale cuvée maken door niemand minder dan Claude Gros, die zijn sporen meer dan verdiend heeft als wijnmaker in Languedoc, Bourgogne, Bordeaux, Washington State en Californië.

Bodegas Carlos Moro wijnkelder
Carlos Moro Wijngaard
Bodegas Carlos Moro wijngrot
San Vincenzo
Home » Bodegas Carlos Moro

Enige resultaat

Filters