Cantine Aldegheri, sinds 1956 in het hart van Valpolicella

De familie Aldegheri werkt sinds 1956 met passie en toewijding in het hart van Valpolicella, een wereldberoemd wijngebied in het noorden van Italië.
Dit familiebedrijf weet de traditionele technologieën en liefde voor de natuur en hun wijnen perfect op elkaar af te stemmen, waardoor in de loop der jaren een zeer hoog kwaliteitsniveau is bereikt. De wijnen van Aldegheri zijn het resultaat van de speciale aandacht die aan de wijngaarden wordt besteed, de nauwgezette selectie van de druiven en de constante perfectionering van het vinificatie proces.

Valpolicella is de algemene naam die wordt gegeven aan vier kleine valleien, uitgehouwen door bergbeekjes die oprijzen uit oude gletsjers in het Lessinia-gebergte. De combinatie van frisse berglucht en milde briesjes van het Gardameer creëert prachtige natuurlijke microklimaten, ideale omstandigheden voor de wijnbouw, die deskundige, liefdevolle handen vervolgens veranderen in fijne wijn.
Hier weet de familie Aldegheri kwaliteitsdruiven met een rijk karakter te verkrijgen. De wijngaarden, die ongeveer 50 hectare beslaan, worden zowel rechtstreeks beheerd door de familie Aldegheri als door een deskundige wijnbouwer, die sinds de oprichting met het bedrijf heeft samengewerkt.

De meeste wijngaarden liggen in de heuvels en liggen op het zuidoosten, waardoor het landschap van Valpolicella een rijk detail krijgt als op een fijn borduurwerk. Goede voorbeelden zijn de wijngaarden onder het dorp S. Giorgio, beroemd om zijn Romaanse parochiekerk, die worden gebruikt om de prestigieuze Amarone te produceren, of die van La Grola, een van de mooiste uitkijkpunten in Valpolicella en waar de techniek van het drogen van druiven is ontwikkeld voor de uitzonderlijke druiven die daar sinds de tijd van de Romeinen worden verbouwd en vormt het belangrijkste ingrediënt van de beste Recioto en Amarone.

De belangrijke rijpingsfase van de druiven wordt nauwlettend gevolgd om het meest geschikte moment te kiezen om de oogst te starten, meestal tussen eind augustus en begin oktober.
De belangrijkste druivensoorten die worden gebruikt om hun wijnen te produceren, zijn Corvina, Rondinella en Molinara, de drie basisdruiven die worden gebruikt in alle karakteristieke Valpolicella-wijnen. Belangrijke bijdragen worden ook geleverd door Cabernet, Merlot, Garganega, Pinot en Dindarella, de inheemse druif bij uitstek.

Aldegheri wijnhuis
Aldegheri wijnkelder
Aldegheri druiven
De familie Aldegheri
Home » Cantine Aldegheri

Toont alle 6 resultaten

Filters

Aldegheri Amarone della Valpolicella Classico DOCG “Santambroggio”

Een enorm rijke en volle wijn! Geuren van rijp zwart fruit zoals bessen en kersen, getoast hout en versie kruiden, zoals dragon en rozemarijn. De smaak is krachtig met hinten van zwarte kersen, kruidig, iets peperig en in de afdronk van cacao.
De wijngaarden voor deze wijn liggen ten noordwesten van Verona in de heuvels boven Sant’Ambroggio in het hart van de Valpolicella Classico. De wijngaarden (pergolasysteem) zijn gemiddeld 20 jaar oud (uitlopend tot 35 jaar) op een dunne kalkhoudende, steenrijke bodem. De wijn rijpt ongeveer 24 maanden op grote houten vaten, gevolgd door een vatrijping van 12 maanden op kleine Franse barriques met nog een finale flesrijping van 8 maanden. Nou, als dat geen intense wijn oplevert…

Aldegheri Custoza Le Rune

Heerlijke wijn, gemaakt van maar liefst 7 verschillende druivensoorten en is afkomstig van wijngaarden tussen Verona en het Gardameer. Het is een frisse, droge wijn met aroma’s van wilde veldbloemen, tropisch fruit en appel, daarnaast nog wat Citrus. De volle en zachte smaak doet denken aan passievruchten, gele appel en is iets mineralig. Bijzonder!

Aldegheri Pinot Grigio delle Venezie

Dit is een pracht van een Pinot Grigio! De druiven zijn afkomstig van ca. 30 jaar oude stokken, die staan aangeplant op een kalkhoudende zandgrond en bevinden zich ten noordwesten van Verona tot aan de grens met Trentino.
De wijn heeft aroma’s van hooi, getoaste amandelen, appel en peer. De vrij rijke smaak doet denken aan gele appel en amandel en is heerlijk fris met een fijne balans. De wijn heeft kort gerijpt op rvs en enkele maanden op fles.

Aldegheri Soave Classico “Mondello”

De wijngaarden voor deze Soave liggen ten noordwesten van Verona. De heuvelachtige wijngaarden zijn gemiddeld 25 jaar oud op kalkhoudende bodem met gravel en zand. Na de fermentatie rijpt de wijn kort op rvs vaten en daarna ca. 6 maanden op fles.
Deze heerlijke, elegante Soave heeft aroma’s van exotisch fruit en is iets bloemig (vlierbloesem, amandelbloesem) De smaak doet denken aan gele appel, peer en amandel. Een fijne wijn om heerlijk, uitgebreid van te genieten!

Aldegheri Valpolicella Classico Superiore “I Lastari”

Deze Valpolicella Classico Superiore DOC is afkomstig van de “I Lastari” wijngaard en bevindt zich ten noordwesten van Verona in de heuvels boven Sant’Ambroggio in het hart van de Valpolicella Classico. De wijnstokken zijn gemiddeld 30 jaar oud op een neolithische, kalkhoudende, steenrijke bodem.
We nemen aroma’s waar van verse en ingelegde kersen en een lichte kruidigheid. De smaak is supersappig met een fruitige aanzet van rijpe kersen met milde tannines. De afdronk heeft een mooie spanning en is lekker lang. De wijn heeft ca. 9-12 maanden gerijpt op rvs en daarna nog een aantal maanden op fles.

Aldegheri Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC “Santambroggio”

Dit is een zeer fraaie Ripasso, een rijke, intense wijn! Aroma’s van zwart fruit en getoast hout en verse kruiden. De krachtige smaak is iets kruidig, peperig met hinten van zwarte kers.
De wijngaarden voor deze wijn liggen ten noordwesten van Verona in de heuvels boven Sant’Ambroggio in het hart van de Valpolicella Classico. De wijnstokken zijn gemiddeld 30 jaar oud op een neolithische, kalkhoudende, steenrijke bodem. De wijn rijpt tussen de 12 en 18 maanden op grote houten vaten, gevolgd door een flesrijping van 6-9 maanden. Top!