La Marca maakt topkwaliteit Prosecco!

Kwaliteit. Dat staat bij La Marca hoog in het vaandel. De prosecco's van La Marca zijn een uitzondering tussen de vele "prosecco" wijnhuizen in Veneto.

La Marca is ontstaan in 1968 en gevestigd in de oude Romeinse stad Oderzo. Deze stad rust in een prachtig, typisch Italiaans landschap. Omgeven door dorpjes, kerken, kloosters en ambachtelijke bedrijfjes. La Marca werkt nog steeds volgens oude tradities gecombineerd met moderne technieken. De wijnbouw is sterk gericht op duurzaamheid, met respect voor mens en dier.

De hoogste kwaliteit
Prosecco wordt gemaakt van de Glera druif. Deze druif is volop aanwezig in het gebied Veneto. De meeste prosecco's komen uit de dorpen Conegliano en Valdobbiadene. Deze dorpen hebben dan ook de DOCG-status en logischerwijs komen daar dus de beste Italiaanse bubbels vandaan! La Marca's prosecco heeft de hoogste kwaliteit binnen de kwaliteitsaanduidingen.
Typische kenmerken van deze bijzondere bubbel zijn de intense aroma's, hints van rijp fruit en Blauwe regen.

'The taste of joy in a balance of harmony and lightness.' - La Marca

Lees hier ons blogbericht over La Marca en klik hier om naar de website van La Marca te gaan voor meer informatie.
La-Marca
La Marca, Prosecco
Home » La Marca

Toont alle 6 resultaten

Filters

La Marca Prosecco Rosé DOC Millesimato

Deze deze Rosé Prosecco biedt een ongekende ontmoeting met Pinot Noir! Een zeer verleidelijke Prosecco met een heerlijk en harmonieus bouquet van allerlei kleine rode vruchtjes.
Het typische Prosecco Bouquet wordt gecombineerd met delicate hints van framboos en aardbei. De mooie, fijne mousse streelt het gehemelte en doet je meteen verlangen naar de volgende slok.

De rosé is heel licht van kleur en is qua droogheid “Extra Dry” Dit wil zeggen dat hij net wat minder droog is als “brut”, waardoor hij superlekker wegdrinkt.

La Marca Prosecco Superiore DOCG Conegliano Valdobbiadene Millesimato

Deze Italiaanse mousserende wijn van La Marca is een topper. Zacht en heerlijk verfrissend! De geur van deze Prosecco is zeer elegant, fijn en delicaat met fruitige hinten en bloemige aroma’s. De smaak is een harmonieuze explosie van frisheid en duidelijk waarneembaar fruit en een licht bittertje.
Na de oogst worden de druiven met alle zorg geperst. De eerste fermentatie vindt plaats bij een temperatuur van 15°C. De tweede fermentatie gaat volgens de ‘Charmat’-methode. Dit is een methode waarbij de gisting in RVS-tanks plaatsvindt waardoor de ontstane koolzuurgas niet kan ontspannen. De mousserende wijn wordt onder druk gebotteld.
Deze wijn is beloond met 90 punten door Winespectator. Ervaar nu zelf ook de hemelse verkoelende streling over je tong.

La Marca Prosecco Superiore DOCG Conegliano Valdobbiadene Millesimato MAGNUM

Deze Italiaanse mousserende wijn van La Marca is een topper. Zacht en heerlijk verfrissend! De geur van deze Prosecco is zeer elegant, fijn en delicaat met fruitige hinten en bloemige aroma’s. De smaak is een harmonieuze explosie van frisheid en duidelijk waarneembaar fruit en een licht bittertje.
Na de oogst worden de druiven met alle zorg geperst. De eerste fermentatie vindt plaats bij een temperatuur van 15°C. De tweede fermentatie gaat volgens de ‘Charmat’-methode. Dit is een methode waarbij de gisting in RVS-tanks plaatsvindt waardoor de ontstane koolzuurgas niet kan ontspannen. De mousserende wijn wordt onder druk gebotteld.
Deze wijn is beloond met 90 punten door Winespectator. Ervaar nu zelf ook de hemelse verkoelende streling over je tong.

MAGNUM fles (1,5 L)

La Marca Prosecco Superiore Treviso

Deze prosecco van La Marca is heerlijk fris en sappig. De kleur is licht strogeel en heeft fijne en persistente bubbels. Het bouquet is wulps en fris met hinten van citrus, witte perzik en kweepeer gevolgd door rozenaroma’s. De smaak is zijdezacht en prachtig in balans. De droogheid van deze Prosecco is “Extra Dry” Dit is net iets minder droog dan “brut”. Hierdoor drinkt deze kwaliteits-Prosecco heerlijk weg.
Na de oogst in Italië worden de druiven zacht geperst en vindt de eerst fermentatie plaats bij een temperatuur van 15°C. De tweede fermentatie is volgens de ‘Charmat’ methode. De Charmat-methode is een gisting in RVS-tanks waarbij ontstane koolzuurgas niet kan ontsnappen. Hierna wordt de dan mousserende wijn onder druk gebotteld waarbij elk contact met de buitenlucht wordt uitgesloten. Dit resulteert in een verfrissende bubbel van La Marca!

La Marca Prosecco Superiore Treviso Brut

Deze “Brut” prosecco van La Marca is iets droger dan de overige Prosecco’s van La Marca. Brut is namelijk droger dan “Extra Dry”, ook al doet de benaming anders vermoeden.
De kwaliteit van deze Brut Prosecco is vergelijkbaar met een kwalitatieve Champagne Brut. De smaak is heerlijk fris en sappig. De kleur is licht strogeel en heeft fijne en persistente bubbels. Het bouquet is wulps en fris met hinten van citrus, witte perzik en kweepeer. De smaak is zijdezacht en prachtig in balans.
Na de oogst in Italië worden de druiven zacht geperst en vindt de eerst fermentatie plaats bij een temperatuur van 15°C. De tweede fermentatie is volgens de ‘Charmat’ methode. De Charmat-methode is een gisting in RVS-tanks waarbij ontstane koolzuurgas niet kan ontsnappen. Hierna wordt de dan mousserende wijn onder druk gebotteld waarbij elk contact met de buitenlucht wordt uitgesloten.

La Marca Prosecco Superiore Treviso MAGNUM

Deze prosecco van La Marca is heerlijk fris en sappig. De kleur is licht strogeel en heeft fijne en persistente bubbels. Het bouquet is wulps en fris met hinten van citrus, witte perzik en kweepeer gevolgd door rozenaroma’s. De smaak is zijdezacht en prachtig in balans. De droogheid van deze Prosecco is “Extra Dry” Dit is net iets minder droog dan “brut”. Hierdoor drinkt deze kwaliteits-Prosecco heerlijk weg.
Na de oogst in Italië worden de druiven zacht geperst en vindt de eerst fermentatie plaats bij een temperatuur van 15°C. De tweede fermentatie is volgens de ‘Charmat’ methode. De Charmat-methode is een gisting in RVS-tanks waarbij ontstane koolzuurgas niet kan ontsnappen. Hierna wordt de dan mousserende wijn onder druk gebotteld waarbij elk contact met de buitenlucht wordt uitgesloten. Dit resulteert in een verfrissende bubbel van La Marca!

MAGNUM fles (1,5 L)