Tenuta Poggio Verrano - Super Tuscans

Tenuta Poggio Verrano werd in 2000 opgericht door Francesco Bolla. Francesco is van oorsprong een Venetiaanse wijnmaker. Poggio Verrano is gelegen in het dorpje Montiano, Grosetto, in de kuststreek van de Maremma Toscana. De wijngaarden slechts 15 km verwijderd van de Middellandse Zee.

De wijngaarden van Francesco liggen op het Zuidwesten en zijn aangeplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Alicante, Sangiovese en Cabernet Franc. De wijngaarden zijn gelegen op gemiddeld 250 meter hoogte. De wijnstokken gedijen zeer goed West-Toscaanse klimaat met de overwegend koele, ziltige zeebries.

Samen met zijn goede vriend (en tevens één van de meest gerespecteerde, Italiaanse oenologen), Carlo Ferrini, maakt Franseco hier zeer bijzondere, rijpe maar zeer elegante en veel geprezen Super Tuscans.

Super Tuscans zijn krachtige rode wijnen van hoge kwaliteit, geproduceerd in Toscane zonder inachtneming van de regels van de plaatselijke DOC. Vanwege de afwijking van de regels (zoals bijvoorbeeld andere druivenrassen) staat er op het etiket meestal de lagere kwaliteitsaanduiding "IGT Toscana" en hiermee mag volop worden geëxperimenteerd. Ondanks deze lagere kwaliteitsaanduiding levert dit vaak geweldige wijnen op van hoge kwaliteit, die zeer gewild zijn onder de liefhebbers.

Poggio Verrano Franseco
Poggio Verrano wijngaarden
Poggio Verrano wijnkelder
Home » Tenuta Poggio Verrano

Toont alle 2 resultaten

Filters