Home » Rood » Pagina 13

Resultaat 145–156 van de 228 resultaten wordt getoond

Filters

Mas de Restanques Vacqueyras Rouge

Een magnifieke wijn uit de zuidelijke Rhonestreek, zonder houtlagering. De wijn heeft een intense, briljante granaatkleur. In de neus ontwikkelen zich aroma’s van hout, kruiden en zwart fruit. De smaak is vlezig, met tonen van jam, rijp fruit en kruiden. De wijn is volledig biologisch geproduceerd.

Mas Fuertes Petit Verdot

Deze wijn, gemaakt van 100% Petit Verdot, is een pareltje! De donkere en intense kleur en aroma’s van rood en zwart fruit, doen je meteen verlangen naar een slok. De wijn heeft een hotrijping achter de rug van ca. 15 maanden in Franse Eikenhouten vaten waardoor de wijn heerlijk zacht aanvoelt in de mond. De zuurgraad is bijzonder aangenaam en verder is wijn wat aards en lekker fruitig. Gewoon heerlijk!

Mas Fuertes Syrah Joven

Wat een wijn! Deze krachtige Spanjaard is gemaakt van 100% Syrah en is donker van kleur, zeer rijk aan aroma’s zoals viooltjes en bramen. De smaak heeft hinten van tabak en zwarte peper heeft een prachtige balans tussen de primaire smaken. Het is een pure Syrah, zonder hourijping en is heerlijk zijdezacht, elegant en heeft een prachtige lange afdronk. Bijzondere ‘Boutique’ wijn, gemaakt in een zeer beperkte oplage.

Mas Martinet Bru

Een top wijn uit Priorat. Krachtig maar toegankelijk, diep en geconcentreerd maar toch ook fris. Het is een moderne wijn met de typische structuur van de Priorat. De wijn heeft een diepe kersenrode kleur en een rijp aroma. De smaak is vlezig en fruitig met een fijne en lange afdronk. Oogstjaar 2021 heeft niet voor niets 94/100 Parker punten gekregen!

De wijn is 100% Biologisch, dus geen chemicaliën maar wel gemaakt in balans en harmonie met de natuur.

Monte Zovo Amarone della Valpolicella

Een echte Italiaanse krachtpatser! Amarone wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Een aantal maanden liggen de druiven heerlijk te drogen op matjes van stro. Hierdoor verliezen de wijnen veel vocht waardoor het suikergehalte in de druif flink toeneemt. De wijn wordt hierna evengoed volledig gegist waardoor een zeer rijke wijn ontstaat met een flinke body (wat hoger alcoholpercentage). Deze Amarone heeft 3 jaar houtopvoeding gekregen en is op fruit gemaakt. Een mooie verfijnde smaak met elegantie en diepgang.

Monte Zovo Amarone Riserva della Valpolicella DOCG

Een zeer complexe, krachtige rode wijn. Het aroma geurt naar: specerijen, rode kersen en pruimen en ander zwart fruit. Mooie, rijpe tannines geven de wijn een fluwelige smaakimpressie. Sappig smaak met mooie elegante zuren. De afdronk bezit een karakteristiek bittertje en verraadt het rijpingspotentieel van deze wijn.

Decanteren aanbevolen voor consumptie.

Monte Zovo Caligo – Rosso Veronese

Een heerlijke, volle wijn die doet denken aan een goede Ripasso. De wijn heeft een vrij lange houtrijping achter de rug. De smaak is vol en sappig en doet denken aan donker fruit met heerlijke , zachte tannines.

Monte Zovo Calinverno

De Calinverno is een intens fruitige rode wijn met gul fruit van kersen en bramen. De rijpe tanninestructuur geeft de wijn een ronde, zachte smaak. De markante zuurgraad zorgt voor elegantie en spanning. In de lange afdronk is een lichte kruidigheid waar te nemen. Kortom, een fantastische wijn!

De druiven worden handmatig geoogst als de druiven overrijp zijn (ca. 2-4 weken later dan normaal). Hierdoor vind er al een natuurlijk indroging plaats. Na de vinificatie rijpt de wijn nog verder in eikenhouten vaten voor 24 maanden. Daarna rijpt de wijn nog minimaal 1 jaar in de fles voordat hij Monte Zovo verlaat.

Monte Zovo Doppio Sasso Rosso Verona

Deze rode kanjer is gemaakt van de bekende inheemse druiven uit de streek, Corvina, Corvinone en Rondinella. De wijn is gemaakt van laat (handmatig) geoogste druiven waardoor er al een korte ‘natuurlijke’ droging heeft plaatsgevonden. Het resultaat is en volle, iets kruidige wijn met ronde tannines, die heerlijk soepel wegdrinkt. Een deel van de wijn heeft gerijpt in RVS cuves en en deel op eikenhout (ca. 12-18 maanden).

Monte Zovo Sa’ Solin Valpolicella Ripasso

Sa’ Solin Ripasso is het rondborstige, fruitige zusje van de Ripasso Superiore van Monte Zovo. De stijl is in vergelijking met de Superiore meer gefocust op souplesse en fruit.
De geur is vol gedroogd fruit, vijgen en tonen van vanille en eiken. De smaak is rond, fruitrijk en iets krenterig. De Corvina is duidelijk dominant in de blend, aangevuld met Corvinone en Rondinella.

De oogst start meestal in de 2e week van september, waarbij de druiven geselecteerd en met de hand geplukt worden. Na de fermentatie in rvs cuves, ondergaat de wijn, zoals gebruikelijk bij Ripasso, een 2e fermentatie op het bezinksel van de eerder gemaakte Amarone. Dit duurt 15 dagen waarna de wijn nog lekker verder rijpt voor 24 maanden in houten foeders.

 

Monte Zovo Valpolicella Superiore Ripasso

Deze verfijnde Ripasso heeft 3 jaar houtrijping ondergaan op eikenhout. Het is een Aromatische en krachtige wijn. Zijn gulle smaak met vergelijkingen naar donker fruit, zoals kersen en bramen, maken deze wijn tot een ware belevenis.

Tip: Een uutje van tevoren even decanteren kan geen kwaad.

Odisseia Douro Tinto

Dit is een zeer fijne Portugees uit de Noordelijke Douro streek. Makkelijk te drinken rode wijn met veel fruit en frisheid en zachte tannines.
De Douro is bekend om zijn steile terrashellingen. Jean-Hugues Gros maakt in dit gebied zijn fijne wijnen als sinds 1999. Zijn missie is om de maximale kwaliteit uit het terroir te halen en naar onze mening is hij daarin zeer geslaagd!