Mas Fuertes Petit Verdot

21,95

Deze wijn, gemaakt van 100% Petit Verdot, is een pareltje! De donkere en intense kleur en aroma’s van rood en zwart fruit, doen je meteen verlangen naar een slok. De wijn heeft een hotrijping achter de rug van ca. 15 maanden in Franse Eikenhouten vaten waardoor de wijn heerlijk zacht aanvoelt in de mond. De zuurgraad is bijzonder aangenaam en verder is wijn wat aards en lekker fruitig. Gewoon heerlijk!

Wijnsoort

Wijnstijl

Aards, Droog, Fruitig, Krachtig

Land

Spanje

Streek

Catalunya

Herkomst

Empordà

Wijnproducent

Mas Fuertes

Druivenrassen

Petit Verdot

Serveertemperatuur

16-18 °C

Categorieën: , , Tags: , ,
Beschrijving

Deze wijn, gemaakt van 100% Petit Verdot, is een pareltje! De donkere en intense kleur en aroma’s van rood en zwart fruit, doen je meteen verlangen naar een slok. De wijn heeft een hotrijping achter de rug van ca. 15 maanden in Franse Eikenhouten vaten waardoor de wijn heerlijk zacht aanvoelt in de mond. De zuurgraad is bijzonder aangenaam en verder is wijn wat aards en lekker fruitig. Gewoon heerlijk!

Over Mas Suertes:
De wijngaarden zijn gelegen in La D’Empordà-gebied in het noordoosten van Spanje. De prachtige kleurencombinatie van groen, blauw en een vleugje paars is overal te zien. De cultuur van het wijnmaken, de kennis van het proces en het product, stammen uit de 6e eeuw voor Christus. De naam D’Empordà stamt af van de belangrijke Griekse kolonie in het land, de Empúries, een stad die na eeuwen haar naam gaf aan de hele regio: L’Empordà. De wijngaard van Mas Fuertes ligt op de noordelijke hellingen van het Gavarres-massief en aan de zuidkant van de Empordanese vlakten.

Alle aangeplante druiven zijn typische Franse variëteiten, zoals Syrah, Petit Verdot en Cabernet Sauvignon.

De wijnbereiding van Fuertes begint in de wijngaarden, de combinatie van het mediterrane klimaat, zorgvuldig geselecteerde druiven en een toegewijd proces creëren een unieke methode om wijn te maken. Nadat de druiven met de hand zijn geoogst, worden ze aan de selectietafel geselecteerd om te worden ontsteelt en gestampt. De mix van schil, schimmels en zaden wordt in roestvrijstalen tanks geplaatst, waar de alcoholische gisting bij 22 graden Celsius plaatsvindt. Tijdens het fermentatieproces wordt de mix twee keer per dag door elkaar gehusseld om de aroma’s, de kleur en de smaken van de druivenschil te extraheren.

Na het fermentatie- en inwekingproces wordt de verkregen wijn van de schil gescheiden. De wijn wordt opgeslagen in roestvrijstalen tanks voor een natuurlijke klaring van de wijn voordat deze in de eikenhouten vaten wordt geplaatst. De rijping vindt plaats aan Frans houten vaten met een capaciteit van 300 L en 225 L voor een periode van 6 of 12 of 15 maanden. Na het rijpenwordt de wijn gebotteld in dikke glazen flessen.