Mas Fuertes Syrah Joven

21,95

Wat een wijn! Deze krachtige Spanjaard is gemaakt van 100% Syrah en is donker van kleur, zeer rijk aan aroma’s zoals viooltjes en bramen. De smaak heeft hinten van tabak en zwarte peper heeft een prachtige balans tussen de primaire smaken. Het is een pure Syrah, zonder hourijping en is heerlijk zijdezacht, elegant en heeft een prachtige lange afdronk. Bijzondere ‘Boutique’ wijn, gemaakt in een zeer beperkte oplage.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Krachtig, Kruidig, Zacht

Land

Spanje

Streek

Catalunya

Herkomst

Empordà

Wijnproducent

Mas Fuertes

Druivenrassen

Syrah

Serveertemperatuur

16-18 °C

Categorieën: , , Tags: , , ,
Beschrijving

Wat een wijn! Deze krachtige Spanjaard is gemaakt van 100% Syrah en is donker van kleur, zeer rijk aan aroma’s zoals viooltjes en bramen. De smaak heeft hinten van tabak en zwarte peper heeft een prachtige balans tussen de primaire smaken. Het is een pure Syrah, zonder hourijping en is heerlijk zijdezacht, elegant en heeft een prachtige lange afdronk. Bijzondere ‘Boutique’ wijn, gemaakt in een zeer beperkte oplage.

Over Mas Suertes:
De wijngaarden zijn gelegen in La D’Empordà-gebied in het noordoosten van Spanje. De prachtige kleurencombinatie van groen, blauw en een vleugje paars is overal te zien. De cultuur van het wijnmaken, de kennis van het proces en het product, stammen uit de 6e eeuw voor Christus. De naam D’Empordà stamt af van de belangrijke Griekse kolonie in het land, de Empúries, een stad die na eeuwen haar naam gaf aan de hele regio: L’Empordà. De wijngaard van Mas Fuertes ligt op de noordelijke hellingen van het Gavarres-massief en aan de zuidkant van de Empordanese vlakten.

Alle aangeplante druiven zijn typische Franse variëteiten, zoals Syrah, Petit Verdot en Cabernet Sauvignon.

De wijnbereiding van Fuertes begint in de wijngaarden, de combinatie van het mediterrane klimaat, zorgvuldig geselecteerde druiven en een toegewijd proces creëren een unieke methode om wijn te maken. Nadat de druiven met de hand zijn geoogst, worden ze aan de selectietafel geselecteerd om te worden ontsteelt en gestampt. De mix van schil, schimmels en zaden wordt in roestvrijstalen tanks geplaatst, waar de alcoholische gisting bij 22 graden Celsius plaatsvindt. Tijdens het fermentatieproces wordt de mix twee keer per dag door elkaar gehusseld om de aroma’s, de kleur en de smaken van de druivenschil te extraheren.

Na het fermentatie- en inwekingproces wordt de verkregen wijn van de schil gescheiden. De wijn wordt opgeslagen in roestvrijstalen tanks voor een natuurlijke klaring van de wijn voordat deze in de eikenhouten vaten wordt geplaatst. De rijping vindt plaats aan Frans houten vaten met een capaciteit van 300 L en 225 L voor een periode van 0, 6 of 12 maanden. Na het rijpenwordt de wijn gebotteld in dikke glazen flessen.