Château de la Grille, Chinon Rosé

18,95

Deze top rosé heeft een rijping achter de rug van ca. 3 maanden op de lies (bezinksel), met battonage, in rvs cuves. Na de botteling rijpt de rosé nog enkele maanden op fles in de kelders van het Château.
De rosé heeft aroma’s van vers geplukt rijp rood fruit met een lichte hint van inkt en verse kruiden. In de mond zeer sappig, mineraal, met veel structuur en een verfrissende zuurgraad die doet denken aan vroeg geplukte frambozen.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Frankrijk

Streek

Loire

Gebied

Chinon, Loire

Wijnproducent

Château de la Grille

Druivenrassen

Cabernet Franc

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Gegrilde vis, salades, geroosterde groenten, gevogelte, garnalen, kreeft…

Categorieën: , , Tags: , ,
Beschrijving

Château de la Grille, Chinon Rosé

Deze top rosé heeft een rijping achter de rug van ca. 3 maanden op de lies (bezinksel), met battonage, in rvs cuves. Na de botteling rijpt de rosé nog enkele maanden op fles in de kelders van het Château. De rosé heeft aroma’s van vers geplukt rijp rood fruit met een lichte hint van inkt en verse kruiden. In de mond zeer sappig, mineraal, met veel structuur en een verfrissende zuurgraad die doet denken aan vroeg geplukte frambozen.

Château de La Grille als gebouw dateert uit de 15e eeuw en bleef eeuwenlang in handen van de Franse adel. Al sinds de 19e eeuw stond Château de La Grille bekendheid als de ijkwijn van Chinon. De homogeniteit van het terroir gecombineerd met de hoogste normen maken van Château de La Grille “de uitzondering van Chinon”. Op de kalkachtige kleibodems van het 35 hectare tellende domein is alleen Cabernet Franc aangeplant; de stokken zijn hier gemiddeld zo’n 50 jaar oud.
De wijnen van Château de La Grille zijn direct herkenbaar aan de bijzondere fles, een replica van een 18e eeuwse champagnefles, wat al bij de eerste blik de toon zet voor de stijl en complexiteit van deze “luxe Chinon”. Toen Albert Gosset (Champagne) in 1951 het domein kocht werd de kwaliteit door diens investeringen in de wijnmakerij alsmaar beter. Hij was naar verluidt ook degene die de markante flesvorm introduceerde. Tegenwoordig is het Château eigendom van Baudry Dutour. Christophe Baudry en Jean-Martin Dutour, ervaren wijnbouwers in Chinon, zijn gefocust op het behoud van de traditie en het terroir. Ze begonnen met de renovatie van het gebouwen, park en kasteel in zijn typische troubadourstijl.