Back
Home » Wijnwinkel » Château des Hospices – Grain de Velours – Rivesaltes Grenat

Château des Hospices – Grain de Velours – Rivesaltes Grenat

14,95

De kleur van deze fijne dessertwijn is granaatrood met wat paarse tinten. Aroma’s van rijp rood fruit met een lichte kruidigheid. De smaak is heerlijk zacht, zoet en zeer aromatisch met hinten van zwarte bessen en rijpe kersen. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is ca. 35 jaar.

Wijnsoort

, ,

Wijnstijl

Dessertwijn, Zoet

Land

Frankrijk

Streek

Roussilon

Wijnproducent

Château des Hospices

Druivenrassen

Grenache Noir

Serveertemperatuur

14-16 °C

Wijn en gerecht

Gaat perfect met chocolade desserts. Ook heerlijk als aperitief.

Inhoud

0,75 L

Beschrijving

De kleur van deze fijne dessertwijn is granaatrood met wat paarse tinten. Aroma’s van rijp rood fruit met een lichte kruidigheid. De smaak is heerlijk zacht, zoet en zeer aromatisch met hinten van zwarte bessen en rijpe kersen.

In het hart van Canet en Roussillon maakt onze familie al vijf generaties lang wijn. Vandaag de dag doen drie generaties, vertegenwoordigd door Louis, de grootvader, Michel de vader, en Marc de zoon, hun best om elke dag de 50 hectare wijngaarden op het landgoed te bewerken.

Midden in het dorp Canet, is de wijnkelder ondergebracht in een prachtig gebouw dat dateert uit 1863 en dat deel uitmaakt van de oudste gebouwen van het dorp. Dit gebouw dat bekend staat als de Cellar of the Hospices, wordt gekenmerkt door zijn architectuur en zijn plafond uit de rietperiode. Zijn naam is te danken aan het feit dat het gedurende vele jaren toebehoorde aan het hospitaal van Perpignan. Deze kelder, vol charme, integreert op wonderbaarlijke wijze. De kelder is een perfect bewaard gebleven plek uit die tijd.

Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken: 35 jaar.
De combinatie van het mediterrane klimaat en de kleiachtige kalkbodem met veel stenen geven de wijnen hun bijzondere smaak. Op het land van de Aspres komt de zeelucht binnen en verfrist de wijnstokken waardoor deze zijn kostbare vochtigheid krijgt. Deze ligging creëert een uitzonderlijk microklimaat waardoor de wijnen een uitstekend evenwicht hebben tussen een krachtige aroma’s en zachte tannines.