Domaine Damiens

Domaine Damiens Madiran Tradition

13,95

Prachtige, vlezige wijn gemaakt van voornamelijk Tannat, de druivensoort met de meeste tannine. Om de wijn ronder te maken heeft de wijnmaker iets Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon toegevoegd. Je proeft veel rood en zwart fruit zoals bramen en kersen, wat laurierdrop, zwarte peper en fijne tannines.
15% van de wijn heeft 18 maanden gerijpt op Frans eikenhout en de rest in stalen cuves.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Krachtig

Land

Frankrijk

Streek

Zuid-west Frankrijk

Gebied

Madiran AC

Wijnproducent

Domaine Damiens

Druivenrassen

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Tannat

Serveertemperatuur

17-19 °C

Wijn en gerecht

Rijke, vette gerechten zoals confit de canard, gebakken eendenborst, cassoulet, gestoofde varkenswangen.

Beschrijving

Prachtige, vlezige wijn gemaakt van voornamelijk Tannat, de druivensoort met de meeste tannine. Om de wijn ronder te maken heeft de wijnmaker iets Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon toegevoegd. Je proeft veel rood en zwart fruit zoals bramen en kersen, wat laurierdrop, zwarte peper en fijne tannines.
15% van de wijn heeft 18 maanden gerijpt op Frans eikenhout en de rest in stalen cuves.

Over Domaine Damiens

Domaine Damiens

Madiran staat bekend als hét gebied van de Tannat druif. Tannat is een zeer intense, stevige druif welke zware, krachtige en doorgaans zeer tannineuze wijnen voortbrengt. De 16 ha eigen wijngaarden van Domaine Damiens zijn gelegen in het heuvelachtige landschap tussen de Pyreneeën en de Atlantische kust rondom het pittoreske dorp Aydie, zo’n 5 km van Madiran.
De familie Beheïty maakt hier nog steeds op haar eigen wijze de klassieke wijnen uit de regio, door de natuur zoveel mogelijk haar gang te laten gaan.
Naast de Madiran in verschillende kwaliteiten produceren zij ook zeer smakelijke Pacherenc du Vic-Bilh, zowel sec als doux!
Het gaat hier om stoere klassieke Madiran, strak droge geconcentreerde Pacherenc du Vic-Bilh Sec en verleidelijk zoete Pacherenc du Vic-Bilh Doux.

In de jaren 70 kocht André Beheïty, een jonge boer, een braakliggend terrein om wijnstokken te planten. Hij plantte, samen met zijn vader Jean, zo'n 12 ha aan wijngaarden en de eerste botteling vond plaats in 1971.
De jaren 80 stonden in het teken ​​van de wijnontwikkeling van het domein, André blijft investeren in de wijngaard, de vinificatieapparatuur en wordt een teamlid van de Madiran-wijnboeren die Madiran in dit decennium tot hoog niveau hebben gebracht.
In 2008 begon zoon, Pierre-Michel, met de herstructurering van de oorspronkelijke wijngaard, waarbij hij de voorkeur gaf aan de Tannat-druivensoort.
Tegelijkertijd veranderede hij de wijngaarden (inmiddels zo'n 16 ha) en wijnbereiding naar 100% biologisch.

Domaine Dameins
Domaine Damiens wijngaard
Domaine Damiens historie