Domaine Yohan Lardy Moulin-à-Vent ‘Les Michelons’

25,75

Deze elegante en complexe wijn heeft aroma’s van vers rood fruit, zoals aardbei en framboos, kruiderij met duidelijke tonen van eikenhout. De smaak is rond, fruitig, iets bloemig en lekker sappig met hinten van balsamico. Rijping van minimaal 10 maanden op eikenhouten vaten uit de Bourgogne.

‘Les Michelons’ komt van het, volgens velen, allerbeste terroir van Moulin-à-Vent en biedt enorm veel structuur, levendigheid en complexiteit.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Fruitig, Vol

Land

Frankrijk

Streek

Beaujolais

Gebied

AC Moulin-à-Vent

Wijnproducent

Domaine Yohan Lardy

Druivenrassen

Gamay Noir

Serveertemperatuur

15-17 °C

Wijn en gerecht

Gebraden eend, rundvlees, lamsvlees, charcuterie, caponata, pasta’s met tomaat.

Beschrijving

Het kleinschalige domein van Yohan Lardy begon met 2 ha. met wijnstokken, geplant in 1911 en 1950. In 2020 kwamen daar 5 hectare van zijn vader Lucien bij, die dat jaar met pensioen ging en de zorg van zijn wijngaarden overdroeg aan zijn zoon. Yohan bewerkt zijn wijngaarden, die voornamelijk uit arme zandgrond en graniet bestaan, zo natuurlijk mogelijk, volgens de richtlijnen van het HVE (‘Haute Valeur Environnementale’.

‘Les Michelons’ komt van het, volgens velen, allerbeste terroir van Moulin-à-Vent en biedt enorm veel structuur, levendigheid en complexiteit.

De elegante en complexe wijn heeft aroma’s van vers rood fruit, zoals aardbei en framboos, kruiderij met duidelijke tonen van eikenhout. De smaak is rond, fruitig, iets bloemig en lekker sappig met hinten van balsamico. Rijping van minimaal 10 maanden op eikenhouten vaten uit de Bourgogne.