-15%
Escorihuela Gascon

Escorihuela Gascon Gran Reserva Chardonnay

Oorspronkelijke prijs was: €19,95.Huidige prijs is: €16,95.

De geur van deze Gran Reserva Chardonnay heeft mooie aroma’s van limoen, peren en ananas. De smaak is vet met toch een fris mondgevoel. Vol en lekker fruitig met een mooie zuurgraad. Botertje! Door de houtrijping neem je ook lichte vanille tinten waar. Een Chardonnay voor de fijnproever!

Wijnsoort

Wijnstijl

Complex, Droog

Land

Argentinië

Herkomst

Mendoza

Wijnproducent

Escorihuela Gascon

Druivenrassen

100% Chardonnay

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Heerlijk bij verschillende gegrilde visgerechten.

Beschrijving

De geur van deze Gran Reserva Chardonnay heeft mooie aroma’s van limoen, peren en ananas. De smaak is vet met toch een fris mondgevoel. Vol en lekker fruitig met een mooie zuurgraad. Botertje! Maar toch ook met een fris lijntje erdoor. Door de houtrijping neem je ook lichte vanille tinten waar. Een Chardonnay voor de fijnproever!

Over Escorihuela Gascon

Argentijnse topwijnmaker sinds 1884

Bodegas Escorihuela Gascon is de oudste wijnproducent van Argentinië. Dit wijnhuis is opgericht door Don Miguel Escorihuela Gascon. In 1880 emigreerde Gascon van Aragon (Spanje) naar Argentinië. Hij kwam in Mendoza terecht waar het hem lukte om 17 ha. land te kopen. Hij legde daar een wijngaard aan en Bodegas Escorihuela werd in 1884 een feit.

Don Miguel werd een grote naam in Argentinië en zijn wijnen behoren heden ten dage nog steeds tot de top van Argentinië. Hoogstwaarschijnlijk is daarom een mooie Malbec naar hem vernoemd. Bodegas Escorihuela was de eerste wijnproducent die in 1940 een 100% botteling van Malbec op de markt bracht. Daarnaast bezit Bodegas Escorihuela ook de oudste Viognier wijngaard van Argentinië. Momenteel staat Ernesto Catena aan het roer van dit prachtige wijnhuis.

Wijnkoperij Steinz levert de wijnen van Gascon met het 1884 label. Dit zijn speciale wijnen omdat die gerijpt zijn op Franse en Amerikaanse eiken. Daarnaast zijn deze wijnen expressief, karaktervol en sterk geconcentreerd. De visie van Wijnkoperij Steinz is passie & kwaliteit voor een eerlijke prijs! Daarom zijn de wijnen van Bodegas Escorihuela Gascon een aanvulling op ons uitgebreide aanbod genietwijnen. Deze topwijnmaker heeft passie voor het product en kwaliteit staat hoog in het vaandel, en dat proef je terug.