escorihuela-gascon

Malbec Reserve 1884

11,95

Wat een mooie en zachte wijn is dit! Een mooie donkerrode kleur met in de neus rijp rood en zwart fruit. Goed geconcentreerd met volle en zachte tannines. Mooie afdronk. Malbec ten voeten uit.

De oogst vind handmatig plaats waarna de gisting plaats vind in INOX cuves. Daarna 8 maanden rijping in 70% frans en 30% Amerikaanse eiken vaten.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Argentinië

Herkomst

Mendoza

Wijnproducent

Escorihuela Gascon

Druivenrassen

Malbec

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Rood vlees, wild zoals reebiefstuk en stoofschitels.

Bijzonderheden

Vermelding als "betaalbare Klasse" in het nederlandse vaktijdschrift Perswijn (2016)

Over Escorihuela Gascon

Bodegas Gascon, wijnmaker sinds 1884

Deze Argentijnse bodega is de oudste wijnproducent van Argentinië en is gestart door Miguel Escorihuela Gascon, die in 1880 vanuit Aragon, Spanje naar Argentinië emigreerde. Al snel kwam hij terecht in Mendoza waar het hem lukte om 17 ha. land te kopen waar hij een wijngaard aanlegde. Dit was in het jaar 1884, Bodegas Escorihuela was een feit.

Don Miguel werd een grote naam in Argentinië en zijn wijnen behoren tot op de dag van vandaag tot de top uit Argentinië. Bodegas Escurihuela was de eerste die in de jaren 40 van de vorige eeuw een 100% botteling van Malbec op de markt bracht. Ook bezitten zij de oudste Viognier wijngaard van Argentinië. Momenteel staat de Bodega onder leiding van Ernesto Catena.

Wij leveren de wijnen van Gascon met het 1884 label. Dit zijn zeer mooie, expressieve en geconcentreerde wijnen die een opvoeding op Frans en Amerikaans eiken hebben ondergaan.