Back
Home » Wijnwinkel » Feudi Salentini 125 Negroamaro del Salento
Next product
Feudi Salentini 125 Primitivo del Salento Feudi Salentini 125 Primitivo del Salento Oorspronkelijke prijs was: €9,95.Huidige prijs is: €8,95.
Feudi Salentini

Feudi Salentini 125 Negroamaro del Salento

9,95

Typische Negroamaro uit het warme Puglia. De geur is kenmerkend en voorzichtig uitgedrukt fascinerend te noemen met aroma’s van wilde bessen. De kleur is robijnrood met purperen hinten. De structuur is prachtig fluwelig met rijpe en volle tannines. De afdronk is zacht en lang. De wijn is traditioneel gemaakt en heeft daarna een rijping ondergaan van 6 maanden in houten barriques.
Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Italië

Streek

Puglia

Herkomst

Salento IGP, Apulië

Wijnproducent

Feudi Salentini

Druivenrassen

Negroamaro

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Fantastisch bij steaks, stoofschotels en de italiaanse keuken.

Over Feudi Salentini

Vol passie en dynamiek

Feudi Salentini word gerund door de familie Varvaglione en is alweer de derde generatie. Vol passie en dynamiek wordt er gewerkt om de lekkerste wijnen van Puglia te maken! Ze werken aan een constante kwaliteit van de wijnen, mede door een nauwgezette selectie van de beste druiven en verantwoorde keuzes tijdens de oogst. De wijngaarden worden omringd door kleine stenen muurtjes met intens groene uitzichten. Puglia heeft een fantastisch wijnbouwklimaat

hetgeen Feudi Salentini ook probeert te vangen in de fles. Mede door het gebruik van inheemse druiven en een moderne werkwijze van een antieke traditie onderscheiden de wijnen zich van vele andere wijnproducenten in dit gebied. Dat blijkt ook wel uit de vele onderscheidingen die Feudi Salentini inmiddels heeft mogen ontvangen! Kortom een waanzinnig mooi wijnhuis met echte genietwijnen!