Feudi Salentini

Feudi Salentini More Salice Salentino

15,50

Magnefieke en stevige rode wijn! Diepe rode kleur met intense aroma’s van vanille, koffie en cacao. De elegante smaak is heerlijk zwoel (iets doorstoofd) en zacht met een vrij lange, fruitige en aromatische nadronk.
De wijn heeft na de vergisting een rijping achter de rug van minimaal 10 maanden op Frans en Amerikaans eiken. Perfecte wijn voor liefhebbers van Zuid Italiaanse wijnen. 
Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Italië

Streek

Puglia

Herkomst

Salice Salentino DOP, Apulië

Wijnproducent

Feudi Salentini

Druivenrassen

85% Negroamaro del Salento,15% Malvasia Nera

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Perfect bij wildgerechten, rood vlees en harde kazen.

Over Feudi Salentini

Vol passie en dynamiek

Feudi Salentini word gerund door de familie Varvaglione en is alweer de derde generatie. Vol passie en dynamiek wordt er gewerkt om de lekkerste wijnen van Puglia te maken! Ze werken aan een constante kwaliteit van de wijnen, mede door een nauwgezette selectie van de beste druiven en verantwoorde keuzes tijdens de oogst. De wijngaarden worden omringd door kleine stenen muurtjes met intens groene uitzichten. Puglia heeft een fantastisch wijnbouwklimaat

hetgeen Feudi Salentini ook probeert te vangen in de fles. Mede door het gebruik van inheemse druiven en een moderne werkwijze van een antieke traditie onderscheiden de wijnen zich van vele andere wijnproducenten in dit gebied. Dat blijkt ook wel uit de vele onderscheidingen die Feudi Salentini inmiddels heeft mogen ontvangen! Kortom een waanzinnig mooi wijnhuis met echte genietwijnen!