Bodega Del Fin Del Mundo

Bodegas del Fin del Mundo Gran Reserva

18,95

Deze Cuvée Gran Reserva wordt enkel gemaakt in uitzonderlijk goede oogstjaren. Hiervoor worden de beste druiven gebruikt. Diepe robijnrode kleur. Aroma’s van chocolade, rijpe kersen, en tabak met een mooi versmolten houttoets. Zachte tannine met sappige smaak van opgelegde kersen. Goed lengte gedragen door goed geïntegreerde alcohol. Te drinken binnen 8 jaar na de oogst.

Moderne vinificatie met temperatuur-gecontroleerde inox cuves. 12 maanden in 70% Franse en 30% Amerikaanse eiken vaten.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Argentinië

Herkomst

Neuquén, Patagonië

Wijnproducent

Bodega Del Fin Del Mundo

Druivenrassen

36% Malbec, 31% Cabernet Sauvignon, 23% Merlot, 10% Cabernet Franc

Serveertemperatuur

17-19 °C

Wijn en gerecht

Super bij rood vlees, (pluim)wild, verfijnde stoofpotjes en de betere BBQ. Ook heerlijk bij kruidige gerechten.

Bijzonderheden

Robert Parker – Wine Advocate: 90 (2006)

Over Bodega Del Fin Del Mundo

Het einde van de Wereld

Bodega del Fin del Mundo is gelegen in het Argentijnse Patagonië, in San Patricio del Chañar, Neuquén, een plaats die tot de jaren 90 van de vorige eeuw nog werd gedomineerd door de harde Patagonische woestijn. Vandaag is het een oase van leven, waar de wijngaarden druiven van hoge kwaliteit leveren, perfect voor het maken van de topwijnen! Ook door de intense warmte overdag en koelte s’nachts (een enorm temperatuurverschil van meer dan 20 graden) rijpen de druiven op perfecte wijze en zorgt dit voor een zeer goede balans in de druiven, zoals de zuurgraad, aroma en structuur. Door de schaarse regenval en lage luchtvochtigheid blijven de wijngaarden buitengewoon gezond waardoor het bespuiten van de wijngaard tot een minimum beperkt blijft.

De wijnen van Bodega Del Fin del Mundo worden gemaakt met behulp van de allernieuwste technieken en een uitgekiende wijnbereiding waardoor de hoge kwaliteit wordt gewaarborgd met behoud van persoonlijkheid en stijl! Zij beschikken over 200 roestvrijstalen tanks, 104 betonnen kuipen, 2200 eiken vaten en 4 Franse eiken vaten van 6000 Liter.

De bodega bezit 870 hectare wijngaarden in het Patagonische landschap op zandige en steenachtige gronden. De rassen die staan aangeplant zijn Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Pinot Noir, Tannat, Cabernet Franc en Syrah, en de blanke druivenrassen Sauvignon Blanc, Chardonnay, Semillon en Viognier.