Château Haute-Fonrousse Monbazillac

16,95

In het hart van de Périgord, regio Gascogne, bevindt zich het Château Haute Fonrousse. Het familiedomein omvat wijngaarden die zich utstrekken over Monbazillac en Pomport.
Het dagelijkse leven in en rondom het wijnhuis kent geen stress en volgt het natuurlijke ritme van de wijngaard. Het wijngaardbezit omvat in totaal 50 hectare aan wijngaarden, gelegen op  plateaus, valleien en heuvels. Moderne wijngaardtechnieken gaan hand in hand met traditionele vormen van wijnbouw. Het onderhoud en de verzorging van de wijngaard vindt zoveel mogelijk met de hand plaats. In de kelder wordt gewerkt met de modernste wijngaardtechnieken.
Deze zorgzaamheid en passie resulteert is een heerlijke, edelzoete wijn: de Monbazillac. Deze dessertwijn is een wijn met mineralen en elegantie. Monbazillac etaleert zich met een bleke, goudgele kleur. Aroma’s van confituur fruit van abrikozen, sinaasappel en honing. Levendige souplesse, elegant. Mooie balans tussen fruit en zuren.

Wijnsoort

, ,

Wijnstijl

Dessertwijn

Land

Frankrijk

Streek

Zuid-west Frankrijk

Herkomst

Monbazillac AC, Zuid-West Frankwijk

Wijnproducent

Château Haute-Fonrousse

Druivenrassen

60% Semillon, 20% Sauvignon Blanc, 20% Muscadelle

Serveertemperatuur

8-10 °C

Wijn en gerecht

Door zijn lichtvoetige structuur zeer geschikt als aperitief. Heerlijk bij foie gras of andere soorten paté of bij zoete desserts, waaronder fruitbavarois en diverse soorten patisserie.

Beschrijving

In het hart van de Périgord, regio Gascogne, bevindt zich het Château Haute Fonrousse. Het familiedomein omvat wijngaarden die zich utstrekken over Monbazillac en Pomport.
Het dagelijkse leven in en rondom het wijnhuis kent geen stress en volgt het natuurlijke ritme van de wijngaard. Het wijngaardbezit omvat in totaal 50 hectare aan wijngaarden, gelegen op  plateaus, valleien en heuvels. Moderne wijngaardtechnieken gaan hand in hand met traditionele vormen van wijnbouw. Het onderhoud en de verzorging van de wijngaard vindt zoveel mogelijk met de hand plaats. In de kelder wordt gewerkt met de modernste wijngaardtechnieken.
Deze zorgzaamheid en passie resulteert is een heerlijke, edelzoete wijn: de Monbazillac. Deze dessertwijn is een wijn met mineralen en elegantie. Monbazillac etaleert zich met een bleke, goudgele kleur. Aroma’s van confituur fruit van abrikozen, sinaasappel en honing. Levendige souplesse, elegant. Mooie balans tussen fruit en zuren.