Ogier

Ogier Clos de l’Oratoire des Papes Rouge

50,95

Deze klassieke Châteauneuf-du-Pape heeft een fraaie dieprode kleur. Intense geuren van garrigue en zwarte peper, fruit als pruimen en zwarte kersen. Tenslotte hints van koffie en toast. Stevige body met prachtige tannines. Deze wijn heeft 8 tot 12 maanden gerijpt in 30 jaar oude eikenhouten vaten.
Supermooie Châteauneuf-du-Pape!

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Stevig

Land

Frankrijk

Streek

Côtes du Rhône

Gebied

Châteauneuf du Pape (zuidelijke Rhone)

Wijnproducent

Ogier

Druivenrassen

Grenache Noir, Mourvèdre, Syrah

Serveertemperatuur

17-19 °C

Wijn en gerecht

Prachtig in combinatie met klassieke vlees en wildbereidingen. Denk aan hazenpeper, stoof van kalfswangen of beef Wellington.

Beschrijving

Deze klassieke Châteauneuf-du-Pape heeft een fraaie dieprode kleur. Intense geuren van garrigue en zwarte peper, fruit als pruimen en zwarte kersen. Tenslotte hints van koffie en toast. Stevige body met prachtige tannines. Deze wijn heeft 8 tot 12 maanden gerijpt in 30 jaar oude eikenhouten vaten. Supermooie Châteauneuf-du-Pape!

Over Ogier

Ogier Caves des Papes

Het wijnhuis van Antoine Ogier heeft inmiddels al een lange geschiedenis in de zuidelijke Rhônevallei. Het domein werd opgericht door Christophe Ogier in 1859. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. Het zijn ongetwijfeld de oudste kelders in de zuidelijke Rhône vallei.

De moderne tijd voor Ogier Caves des Papes begon bijna 100 jaar later toen ze begonnen de wijnen die ze verkochten zelf te laten rijpen en blenden. Dit vond plaats in 1948. Na verloop van tijd fuseerden ze het wijnhuis "Caves des Papes" en werd Ogier Caves des Papes geboren.
Het bedrijf bleef groeien en in 1999 kochten ze Clos de l’Oratoire des Papes van de familie Amouroux.

In 2011 ging Ogier nog een stap verder en lanceerde het een unieke serie wijnen, ontworpen om de verschillen in de verschillende bodemsoorten in hun wijngaarden te benadrukken. Om het idee van bodem en terroir en hun effect op de wijnen verder te versterken, wordt elk van de 4 wijnen gemaakt van dezelfde blend, gevinifieerd en op exact dezelfde manier gerijpt.

Wijnhuis Ogier
Ogier geschiedenis
Ogier wijngaard