Back
Home » Wijnwinkel » Ogier Crozes-Hermitage L’Orientale 2019
Previous product
Ogier Plan de Dieu Ogier Côtes du Rhône Villages - Plan de Dieu Les Templiers Oorspronkelijke prijs was: €15,50.Huidige prijs is: €12,95.
-37%
Ogier

Ogier Crozes-Hermitage L’Orientale 2019

Oorspronkelijke prijs was: €21,50.Huidige prijs is: €13,50.

Deze Crozes-Hermitage heeft een dieprode kleur. Aangename tonen van frambozen en zwarte bessen met iets van kruiden en leer. Stevige body en mooi in balans met zijdezachte tannines. Lange afdronk. De wijn kan nog 4 tot 5 jaar worden opgelegd. De wijngaarden zijn gelegen in de noordelijke Rhône vallei.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Frankrijk

Streek

Côtes du Rhône

Gebied

AC Crozes Hermitage (Noordelijke Rhone)

Wijnproducent

Ogier

Druivenrassen

Syrah

Serveertemperatuur

17-19 °C

Wijn en gerecht

Lekker bij vleesgerechten, stoofschotels of wild.

9 op voorraad

Beschrijving

Deze Crozes-Hermitage heeft een dieprode kleur. Aangename tonen van frambozen en zwarte bessen met iets van kruiden en leer. Stevige body en mooi in balans met zijdezachte tannines. Lange afdronk. De wijn kan nog 4 tot 5 jaar worden opgelegd.

De wijngaarden zijn gelegen in de noordelijke Rhône vallei. De bodem is glacio fluviaal, met elementen uit smeltwater rivieren als zand en grind.
De druiven worden met de hand geoogst waarna een traditionele vinificatie volgt met volledige ontsteling. De wijn rijpt ongeveer 6 maanden in grote eiken vaten (foudres).

Over Ogier

Ogier Caves des Papes

Het wijnhuis van Antoine Ogier heeft inmiddels al een lange geschiedenis in de zuidelijke Rhônevallei. Het domein werd opgericht door Christophe Ogier in 1859. De prachtige gebouwen van het wijnhuis zijn in Romeinse stijl. De kelders in Châteauneuf-du-Pape, waarin men de wijn produceert en laat rijpen, dateren uit de 20ste eeuw. Het zijn ongetwijfeld de oudste kelders in de zuidelijke Rhône vallei.

De moderne tijd voor Ogier Caves des Papes begon bijna 100 jaar later toen ze begonnen de wijnen die ze verkochten zelf te laten rijpen en blenden. Dit vond plaats in 1948. Na verloop van tijd fuseerden ze het wijnhuis "Caves des Papes" en werd Ogier Caves des Papes geboren.
Het bedrijf bleef groeien en in 1999 kochten ze Clos de l’Oratoire des Papes van de familie Amouroux.

In 2011 ging Ogier nog een stap verder en lanceerde het een unieke serie wijnen, ontworpen om de verschillen in de verschillende bodemsoorten in hun wijngaarden te benadrukken. Om het idee van bodem en terroir en hun effect op de wijnen verder te versterken, wordt elk van de 4 wijnen gemaakt van dezelfde blend, gevinifieerd en op exact dezelfde manier gerijpt.

Wijnhuis Ogier
Ogier geschiedenis
Ogier wijngaard