Pepi Lignana

Pepi Lignana – Poggio Colombi

18,95

Dit is een krachtige en intense wijn, gemaakt van 85% Cabernet Sauvignon en 15% Petit Verdot druiven. De druiven zijn afkomstig uit de Maremmen, aan de zuidkust van Toscane. De wijn heeft een gerijpt op eikenhout voor langere periode en voordat de wijn op de markt komt nog 3 maanden gerijpt op fles. Het is een klassieke rode wijn, lassiek in de zin van een zachte aanzet maar de zuren en tannine zijn zeker waarneembaar. Een wijn voor de liefhebber van klassiek Italiaans.

Wijnsoort

Wijnstijl

Intens, Krachtig

Land

Italië

Streek

Toscane

Herkomst

Maremma

Wijnproducent

Pepi Lignana

Druivenrassen

Cabernet Sauvignon, Petit Verdot

Serveertemperatuur

16-18 °C

Beschrijving

Dit is een krachtige en intense wijn, gemaakt van 85% Cabernet Sauvignon en 15% Petit Verdot druiven. De druiven zijn afkomstig uit de Maremmen, aan de zuidkust van Toscane. De wijn heeft een gerijpt op eikenhout voor langere periode en voordat de wijn op de markt komt nog 3 maanden gerijpt op fles. Het is een klassieke rode wijn, klassiek in de zin van een zachte aanzet maar de zuren en tannine zijn zeker waarneembaar. Een wijn voor de liefhebber van klassiek Italiaans.

Over Pepi Lignana

Pepi Lignana - Waanzinnig lekkere wijnen uit Toscane

Pepi Lignana (Fattoria Il Casalone) produceert vooral rode wijnen en een aantal witte. Zij zijn als één van de eerste bedrijven in Toscane gaan experimenteren met druivenrassen als Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Petit Verdot. Gelegen in de Maremma, het wijngebied boven Grosseto aan de zuidelijke kust van Toscane.

Sinds 1960 worden bij Pepi Lignana fraaie wijnen gemaakt met een elegante structuur die gastronomisch breed inzetbaar zijn. De diepe bodem met een goede drainage bestaande uit slib en zand op een laag van klei en leem is goed voor de Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot.

De druivensoorten voor de witte wijnen komen van wijngaarden die het dichtst aan de kust liggen en bestaan uit zand en grind en zijn rijk aan magnesium, ideaal voor de Vermentino en Viognier druiven.

Pepi Lignana wijngaard
Pepi Lignana wijnkelder