Very Limoux Chardonnay

11,95

Dit is een pracht van een Chardonnay voor de echte liefhebbers! Lekker dik met duidelijk waarneembaar vetje. Het is ook een houtgelagerde Chardonnay wat je ook terugproeft maar niet te overheersend wordt, precies zoals het moet dus!

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc

Gebied

Limoux, Languedoc

Wijnproducent

Very

Druivenrassen

Chardonnay

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Aperitief, verse asperges, pasta en visgerechten, geitenkazen maar ook bij verse vijgen en ijs.

Beschrijving

Very Limoux Chardonnay

Dit is een pracht van een Chardonnay voor de echte liefhebbers! Lekker dik met duidelijk waarneembaar vetje. Het is ook een houtgelagerde Chardonnay wat je ook terugproeft maar niet te overheersend wordt, precies zoals het moet dus! De kleur is helder goud en de aroma’s doen denken aan acacia, citrus en perzik. De smaak is superlekker met wat complexiteit door de houtrijping. Aanrader!

De wijngaarden van deze “Very” Chardonnay liggen verdeeld over drie verschillende geoklimaten rondom Limoux. Een Mediteraans klimaat (droog en warm) met hoogten tot zo’n 200 meter en grond van klei en leem. Ten westen een gebied met invloeden vanaf de oceaan met een hoogte tot 300 meter op een terrasvormige bodem van kalk en klei. Ten zuiden van Limoux zijn de hoogten tot 600 meter en hier is het klimaat duidelijk frisser waarddor er ook wat later wordt geoogst.

Very Limoux is in het bezit van het certificaat ‘Protect the Planet’ wat staat voor bescherming van de biodiversiteit van het milieu. Het terroir heeft zijn kracht sindsdien teruggekregen en dit blijkt ook uit de wijnen die een ware expressie zijn van hun karakter.