Back
Home » Wijnwinkel » Les Plos Chardonnay
Previous product
Domaine de l'Herbe Sainte Merlot Domaine de l'Herbe Sainte Merlot 2021 Oorspronkelijke prijs was: €7,95.Huidige prijs is: €6,50.

Les Plos Chardonnay

8,95

Deze pracht van een Chardonnay (met een heel klein beetje Gros Mandeng) heeft een bleekgele, heldere kleur. Het aroma snuift lekker direct je neus in. De smaak is zachtfrutig met een licht botertje. Zuiver en sappig en zeer evenwichtig. Heerlijke wijn en al helemaal voor deze lage prijs!

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc

Gebied

IGP d'Oc, Languedoc

Wijnproducent

Les Plos

Druivenrassen

95% Chardonnay en 5% Gros Manseng

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Gegrilde visgerechten, geroosterd wit vlees en gevogelte.

Over Les Plos

Les Plos maakt zeer karaktervolle wijnen waarin de fruitexpressie mooi tot uiting komt zonder overheersende houtaroma's.

Les Plos is in 1973 in het gebied Cabardés opgericht door Alain Maurel. Pas na een uitgebreid onderzoek van bodem en klimaat heeft hij zijn wijngaarden geselecteerd. Hierna namhij, als één van de eerste wijnboeren in de regio, het initiatief om de wijngaarden opnieuw in te richten. Deze kwaliteitsverbetering leverde hem veel ondersteuning op van het ministerie van landbouw in Aude. Ook in de wijnkelder werden allerlei maatregelen genomen om zo de kwaliteitsverbetering in het hele bedrijf door te voeren.

De wijngaarden voor de appellation Cabardès liggen aan de voet van het Massif Central, in het deel dat “the black mountain” wordt genoemd, op 10 kilometer afstand van Carcassonne.

Les Plos maakt zeer karaktervolle wijnen waarin de fruitexpressie mooi tot uiting komt zonder overheersende houtaroma's. Alain Maurel produceert zowel regionale wijnen, Côtes de Lastours IGP als AOC-wijnen, afkomstig uit Cabardès. Het productiegebied voor Côtes de Lastours omsluit Ventenac en Cabardès.