Lopez de Heredia

Viña Tondonia Rioja Reserve

43,95

De kleur is robijnrood met wat amber-achtige schakeringen. Fijne aroma’s van toast en vanille. De smaak is zacht, ontwikkeld en rond.
Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Spanje

Streek

Rioja

Wijnproducent

Bodegas Lopez de Heredia

Serveertemperatuur

18-20 °C

Bijzonderheden

Score: The Wine Advocate (R. Parker) 94/100

Beschrijving

Viña Tondonia Reserve

Deze klassieke Rioja is gemaakt door het meest consistente en klassieke wijnhuis dat nog in de Rioja bestaat. Nog steeds onder leiding van dezelfde familie.  Deze wijn, de Vina Tondonia is hun meest bekende wijn waarbij de druiven afkomstig zijn van de befaamde Tondonia wijngaard. De wijn heeft een enorm lange rijping van 6 jaar gehad op oud eikenhout voordat de wijn op de markt wordt gebracht. Hierna kan de wijn ook nog zeer lang verder rijpen.

De kleur is robijnrood met wat amber-achtige schakeringen. Fijne aroma’s van toast en vanille. De smaak is zacht, ontwikkeld en rond.

Deze klassieke Rioja heeft niets van doen met de moderne Rioja’s die op Frans eikenhout rijpen. Deze Rioja is puur plezier en voor de échte Rioja liefhebber een must!

Over Lopez de Heredia

Klassiek Rioja: Bodegas Lopez de Heredia Vina Tondonia

Deze klassieke Bodega uit de Rioja heeft al een lange geschiedenis achter de rug. Toen in 1877 de franse wijnboeren en handelaren naar de Rioja kwamen (in de hoop de problemen met druifluis in Frankrijk op te lossen) was het Don Rafael Lopez de Heredia die met de kennis van deze Franse wijnboeren zijn eigen bodega in de Rioja begon. Sinds 1913 onstanond hun meest bekende wijn de "Vina Tondonia", waarvan de druiven afkomstig zijn van de befaamde "Tondonia" wijngaard. Deze befaamde wijn is nog een echte traditionele Rioja die eigenlijk nog steeds hetzelfde wordt gemaakt als 100 jaar geleden! Zelfs de etiketten zijn sinds het beign nog onveranderd...

Alle wijngaarden bij elkaar hebben een oppervlakte van 170 hectare met een gemiddelde jaarlijkse productie van 800.000 kilo druiven die worden gebruikt voor de wijnen van de hoogste kwaliteit. De perfecte ligging van de wijngaarden en de uitzonderlijke kwaliteit en de gebruikte druivenrassen zijn onmisbaar om in de wijnkelder zo'n hoge kwaliteitsstandaard te waarborgen.

Alle wijnen ondergaan een zeer lange rijping op eikenhout. De vaten worden door eigen tonneliers gemaakt.