Home » Wit » Pagina 3

Resultaat 25–36 van de 156 resultaten wordt getoond

Filters

Chateau Cap de Fouste, Muscat de Rivesaltes

Delicate dessertwijn. De kleur is bleek goud en zeer helder. Aroma’s van rijpe rozijnen met tonen van ananas, citrus en citroengras. Deze wijn heeft veel finesse en een milde zoetheid.

Wijnbouw- en bereiding: 24 uur Macération pelliculaire, een zachte pneumatische persing. Koele vergisting gevolgd door een mutage met neutrale wijnalcohol. Rijping op de lie waarbij tweemaal per dag de gistcellen worden rondgepompt (remontage) gedurende 4 maanden.

Château de Fesles Bonnezeaux 0,5 L Vin Rare

Dit is een zeer bijzondere desserwijn van Château de Fesles. Geelgoud van kleur, met stroperige benen. Het aroma is heerlijk fris en expressief met extreem delicate tonen van limoen, citroen, witte bloem en perzik. Een smaak welke doet denken aan een weelderig veldboeket. In het Frans maakt men de gelijkenis aan een pauwenstaart. Weelderig en vol met aanhoudend in smaak en lengte. Werkelijk genieten!

Van Oktober tot November worden de overrijpe druiven met de hand geplukt na selectie van de met nobele rot bedekte druiven in de wijngaard. Men maakt gebruikt van passillage (het natuurlijk drogen van de druiven op een bedje van stro zodat het vocht uit de druif verdampt en de concentratie van suikers hoger wordt in de druiven. Na een langzame vergisting transformeert de zeer geconcentreerde most in een goudkleurige wijn. Vervolgens opgeslagen in eiken- en acaciahouten vaten.
Deze wijn is nu heerlijk maar na ca. 10 jaar optimaal op dronk.

Château de Fesles Chenin Sec – Anjou Blanc

Deze fraaie wijn is medium strogeel van kleur met kristallen reflexen. Intense neus met aroma’s van varen, limoen, bloesem en vlierbes. Zeer gebalanceerd in smaak met een volle body en een zijdezachte aanzet. De complexe aroma’s weerspiegelen gedroogd fruit, vlierbes en geroosterd brood. Zeer lang aanhoudende finale. Mooie, complexe wijn van een oerdegelijk wijnhuis uit de Loire!

De druiven worden handmatig geplukt en gesorteerd. Een gedeelte van de oogst wordt gevinifiëerd in vaten voor de frisse zuren, het andere gedeelte rijpt gedurende een maand op eikenhouten vaten. Vergisting ‘sur lie’ (op het bezinksel) gedurende 6 maanden met wekelijkse “remoulage” om de aromatische complexiteit te verhogen. Op het Chateau de Fesles gebruikt men vaten van eikenhout en acaciahout, om een meer complexe en subtiele houttoets te verkrijgen.

Château Haute-Fonrousse Monbazillac

In het hart van de Périgord, regio Gascogne, bevindt zich het Château Haute Fonrousse. Het familiedomein omvat wijngaarden die zich utstrekken over Monbazillac en Pomport.
Het dagelijkse leven in en rondom het wijnhuis kent geen stress en volgt het natuurlijke ritme van de wijngaard. Het wijngaardbezit omvat in totaal 50 hectare aan wijngaarden, gelegen op  plateaus, valleien en heuvels. Moderne wijngaardtechnieken gaan hand in hand met traditionele vormen van wijnbouw. Het onderhoud en de verzorging van de wijngaard vindt zoveel mogelijk met de hand plaats. In de kelder wordt gewerkt met de modernste wijngaardtechnieken.
Deze zorgzaamheid en passie resulteert is een heerlijke, edelzoete wijn: de Monbazillac. Deze dessertwijn is een wijn met mineralen en elegantie. Monbazillac etaleert zich met een bleke, goudgele kleur. Aroma’s van confituur fruit van abrikozen, sinaasappel en honing. Levendige souplesse, elegant. Mooie balans tussen fruit en zuren.

Colle Corviano – Pecorino

Deze wijn, gemaakt van de Pecorino druif, is aromatisch met tonen van kruiden en een hint van peer. De heerlijke smaak is sappig en mineralig. Droog in de afdronk met een flinke lengte.

Colle Corviano Trebbiano d’Abruzzo

Dit is een lekkere frisse witte wijn. Afkomstig uit de Trebbiano d’Abruzzo regio. Een heerlijke strak droge witte wijn met veel sap, aroma’s van rijpe appels en perzik. De structuur is zacht, met een fris zuurtje en een volle romige afdronk.

Corvezzo Pinot Grigio

Een heerlijke Pinot Grigio met een strogele kleur. De uitgesproken hinten van perzik, Citrus en witte bloemen vallen meteen op in de neus. De smaak is fris en hartig, maar goed in balans door de zachtheid. Fantastisch te drinken bij diverse gerechten maar door zijn frisheid en drinkgemak is hij ook perfect als aperitief.

Coteaux du Layon – Prestige du Plessis

Dit is een heerlijke mildzoete dessertwijn met een indrukwekkende diepte in de smaak, gemaakt via het “Pouriture Noble” principe, oftewel “edele rotting” net zoals de meer bekende Sauternes wijnen uit de Bordeaux.

Cueva de Lobos Rioja Blanco

Deze Rioja blanco van Cueva de Lobos, heeft een licht goudgele kleur met een mooie schittering. In de neus florale tonen, peer en exotisch fruit, zoals ananas. Een zeer aangename wijn met een mooie zachte structuur en mooi in blans. De afdronk is soepel, licht en verfrissend.

Dalton Chardonnay unoaked

De filosofie achter deze wijn was om met zo min mogelijk tussenkomst een kwaliteits Chardonnay te maken die het tegenovergestelde is van zo’n zware hout gelagerde Chardonnay die je vaak aantreft. De gedachte is dat zonder al die houtrijping je de oorspronkelijke druif veel beter kan proeven en het een meer getrouwe uitdrukking is van de druif waarbij de frisheid de boventoon voert.
Het resultaat is een fruitige wijn barstens vol citrus en tropisch fruit aroma’s, zoals perzik, abrikoos en een beetje meloen. Deze wijn uit Israël biedt een nieuw en opwindend facet aan Chardonnay!

Dalton Pinot Gris

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van wijngaarden in Misgav in Galilea. De wijngaard is aangeplant op een hoogte van 750 meter op een steile noordoostelijke helling. De grond is rode klei en erg steenachtig. De wijngaard is in 2010 aangeplant. De wijngaarden zijn in 2 fasen met de hand geplukt en voornamelijk gegist in rvs cuves (en een klein deel in frans eiken). Na de rijping van 4 maanden zijn de verschillende cuves samengevoegd.
De wijn barst van het fruit en is zeer mooi in balans met zachte zuren en superfruitige aroma’s van citrus en guave.

Dalton Sauvignon Blanc Fumé

Dit is ook weer zo’n topper van Dalton! Een klassiek gemaakt wijn in fumé-stijl.
De wijn is licht met een zachte zuurgraad die de fruitige aroma’s combineren van citrus en guave samen met een subtiel “toasty” eiken karakter. De wijn heeft 5 maanden houtrijping achter de rug. Het resultaat is een “Loire” killer en zal menig Sancerre en Pouilly Fumé verslaan.