-15%
Bodegas Langa

Bodegas Langa Frenesi 2020

Oorspronkelijke prijs was: €9,95.Huidige prijs is: €8,50.

Deze prachtige cuvée heeft een mooie kersenrode kleur. De geur is kruidig en mineralig met wat hinten van toast en koffie. De smaak is lekker vlezig, rijk en krachtig en iets zwoelig maar met een fraaie verfijning. De tannines zijn superzacht en rond. Typische Spaanse karakterwijn!

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Spanje

Streek

Aragon

Herkomst

DO Calatayud

Wijnproducent

Bodegas Langa

Druivenrassen

Cabernet Sauvignon, Garnacha, Merlot, Shiraz

Serveertemperatuur

16-18 °C

Wijn en gerecht

Perfecte begeleider van allerlei soorten vlees, stamppotten en wild.

18 op voorraad

Beschrijving

Deze prachtige cuvée heeft een mooie kersenrode kleur. De geur is kruidig en mineralig met wat hinten van toast en koffie. De smaak is lekker vlezig, rijk en krachtig en iets zwoel maar met een fraaie verfijning. De tannines zijn superzacht en rond. Typische Spaanse karakterwijn!

Bodegas Langa
De eerste stappen in dit succesverhaal zijn gezet door Don Mariano Langa Gallego die in het kleine dorpje Morata de Jiloca een klein wijndomein begon in 1867.Vandaag is Bodegas Langa marktleider en metronoom in de cavaproductie van Aragon. Dit is het enige familiaal gerunde wijndomein in de DO Calatayud met geschiedenis en traditie. De Langa familie bezit meer dan 70 hectares aan wijngaarden verdeeld over twee domeinen die van totaal verschillende condities mogen profiteren met als resultaat een variëteit aan aroma’s van topklasse.

De wijngaarden liggen tussen het bergmassief van de Sierra Armantes en de Ribotarivier op een hoogte van 6 à 900 meter. Het microklimaat hier aanwezig wordt gekarakteriseerd door extreem weinig neerslag. De bodem bestaat uit klei en gesteente en is een perfect terroir voor wijnbouw.

Over Bodegas Langa

De meeste wijngaarden zijn al meer dan 100 jaar oud

Bodega Langa, superieure Spaanse wijnen uit Calatayud

Deze bodega in Calatayud met een rijke historie, stamt uit 1867 en is gestart door Mariano Langa Gallego. Vele archeologische opgravingen hebben aangetoond dat er in dit gebied al in 153 voor Christus rode wijn werd gemaakt. Onlangs zijn er nog overblijfselen gevonden van een groot wijnvat met een capaciteit van 2000 liter. Na een roerige periode werden in 1940 de teugels overgenomen door John en Sebastiaan Langa en in 1967 was het Juan Jose Langa die de bodega naar het hoge kwaliteitsniveau bracht. Onder hem bereikte Bodegas Langa een hoge erkenning waaronder het bereiken van de DOP Calatayud. Vandaag zijn het Juan Gonzalez en César Langa die de inmiddels 5e generatie van de bodega vertegenwoordigen. De wijngaarden liggen op een gemiddelde hoogte van ca. 600 meter met een vrij lage jaarlijkse neerslag. De grond bestaat uit steenachtig materiaal en klei van de Sierra de Armantes, perfecte grond voor de productie van karakteristieke wijnen. De meeste wijngaarden zijn al meer dan 100 jaar oud en er wordt gewerkt onder strenge selectie en een lage opbrengst om de kwaliteit van de wijnen te waarborgen. Kortom: De prachtige wijnen van Bodegas Langa mogen niet ontbreken in ons wijnassortiment!