Bodegas Tierra Savia – PIU Amphora Tinto

26,95

Dit is een bijzonder verleidelijke wijn, gemaakt van een blend van Tempranillo en Garnacha. Krachtige aroma’s van rood en zwart fruit met minerale tonen. De spannende, iets zwoele smaak is mineralig in de aanzet met veel structuur en een lange, fruitige afdronk. De wijn heeft een vergisting ondergaan van 1 maand in amphora, daarna 10 maanden gerijpt op het bezinksel in dezelfde amphora.
De wijngaarden liggen in het Sierra Norte de Sevilla Natural Park, zo’n 80 kilometer ten Noordoosten van Sevilla op een hoogte van ca. 700 meter, op een bodem van rode leisteen.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Fruitig, Zwoel

Land

Spanje

Streek

Andalusië

Herkomst

Vino de la Tierra Sierra Norte de Sevilla (PGI Sierra Sevilla)

Wijnproducent

Bodegas Tierra Savia

Druivenrassen

Garnacha, Tempranillo

Serveertemperatuur

16-18 °C

Lekker bij:

Gegrild varkens en lamsvlees, rijpe harde en half harde kazen, geroosterde groenten.

Bijzonderheden

Biologisch gecertificeerd

Beschrijving

Dit is een bijzonder verleidelijke wijn, gemaakt van een blend van Tempranillo en Garnacha. Krachtige aroma’s van rood en zwart fruit met minerale tonen. De spannende, iets zwoele smaak is mineralig in de aanzet met veel structuur en een lange, fruitige afdronk. De wijn heeft een vergisting ondergaan van 1 maand in amphora, daarna 10 maanden gerijpt op het bezinksel in dezelfde amphora.
De wijngaarden liggen in het Sierra Norte de Sevilla Natural Park, zo’n 80 kilometer ten Noordoosten van Sevilla op een hoogte van ca. 700 meter, op een bodem van rode leisteen.

Over Tierra Savia
Jeugdvrienden José Antonio, landbouw technisch ingenieur en Pedro, architect, hebben hun gedeelde passie voor de natuur en de Cazalla-regio waarin ze zijn opgegroeid tot uitdrukking weten te brengen in hun gezamenlijke wijnbouwproject.
Tierra Savia ligt in natuurpark ‘Sierra Norte de Sevilla’, een gebied dat is uitgeroepen tot biosfeerreservaat en waarvan de lucht in 2014 werd erkend als het grootste astronomische reservaat met sterrenlicht ter wereld. Deze regio heeft sinds de 15e eeuw een enorme wijntraditie.
Met de kennis van nu maar werkend volgens traditionele manier behaald men hier de maximale expressie van het terroir bereikt. Er wordt hier nog handmatig geplukt en de wijngaard wordt ecologisch gecultiveerd, waarbij de biodiversiteit wordt behouden en de structuur van de bodem verbeterd.
De frisheid en levendigheid van de wijnen van Tierra Savia is verbluffend. Helemaal wanneer we realiseren welke extreme temperaturen hier ’s zomers worden bereikt.