Domaine Lafage

Lafage Muscat de Rivesaltes

10,95

Deze Muscat dessertwijn van Lafage heeft een lichtgele kleur met schitterende groene reflecties. De wijn heeft een intense neus van muskaatfruit, gecombineerd met frisse aroma’s van peer, abrikoos en lychee. Daarnaast is deze dessertwijn  krachtig van smaak en het is mooi in balans. Dit is een warme, fijne en vrolijke wijn met een levendigheid van citrustonen.

Wijnsoort

, ,

Wijnstijl

Zoet

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc – Roussilon

Herkomst

Roussilon, Agly-vallei

Wijnproducent

Domaine Lafage

Druivenrassen

Muscat d'alexandre, Muscat petits Grains

Serveertemperatuur

11-13 °C

Wijn en gerecht

Ganzenlever, fruitsalade, aperitief, kazen, fruitgebak.

Inhoud

0,50 L

Over Domaine Lafage

Zuid-Franse passie en kwaliteit

Diep in Zuid-Frankrijk ligt Domaine Lafage. Lafage is vijftiende-eeuws wijnhuis dat zich schuilhoudt tussen de Mediterrannee en de imposante Pyreneeën. Het wijnhuis heeft wijngaarden van 140 hectares. En de druivenstruiken rusten op arme bodems van leisteen en kalk. Lafage wordt nu gerund door de zesde generatie wijnmakers, echtpaar Jean-Marc Lafage en Eliane Lafage.

Jean-Marc Lafage

Jean-Marc is bij vele wijnproducenten over de hele wereld werkzaam geweest. Hierna is hij weer teruggekeerd naar zijn ouderlijke wijnhuis: Domaine Lafage. De ervaringen die Jean-Marc heeft opgedaan over de hele wereld, kon hij nu eindelijk in de praktijk toepassen. In de loop der jaren heeft Jean-Marc er bijzondere wijngaarden bijgekocht. Al die wijngaarden hebben hun eigen identiteit en kenmerken.

Medailles

Elk jaar slepen Jean-Marc en zijn vrouw Eliane internationale medailles en prijzen in de wacht. Vooral in 2011 waren zij succesvol, omdat ze in dit jaar wel drie keer de 'Saint Bacchus'-prijs hebben ontvangen. De Saint-Bacchus is een prestigieuze uit de regio van het wijnhuis: de Roussillon.

Bekijk de website van Domaine Lafage voor meer informatie.

Lafage wijn
Lafage Franse wijn
Lafage wijn