Les Plos Merlot

8,95

Wat een mooie Merlot is dit zeg! Lekker stevig met aroma’s van zwart fruit, zoals bosbes en pruim verweven met wat aardbei. De smaak is iets kruidig met veel bite. Karakteristiek Merlot. Hele mooie Franse kwaliteits Merlot die meer biedt dan zijn prijs doet verwachten…

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc

Gebied

Cabardès AOP, Languedoc

Wijnproducent

Les Plos

Druivenrassen

Merlot

Serveertemperatuur

17-19 °C

Wijn en gerecht

Rood gegrild vlees, pasta's met vleessaus, stamppot rauwe andijvie met spekjes.

Over Les Plos

Les Plos maakt zeer karaktervolle wijnen waarin de fruitexpressie mooi tot uiting komt zonder overheersende houtaroma's.

Les Plos is in 1973 in het gebied Cabardés opgericht door Alain Maurel. Pas na een uitgebreid onderzoek van bodem en klimaat heeft hij zijn wijngaarden geselecteerd. Hierna namhij, als één van de eerste wijnboeren in de regio, het initiatief om de wijngaarden opnieuw in te richten. Deze kwaliteitsverbetering leverde hem veel ondersteuning op van het ministerie van landbouw in Aude. Ook in de wijnkelder werden allerlei maatregelen genomen om zo de kwaliteitsverbetering in het hele bedrijf door te voeren.

De wijngaarden voor de appellation Cabardès liggen aan de voet van het Massif Central, in het deel dat “the black mountain” wordt genoemd, op 10 kilometer afstand van Carcassonne.

Les Plos maakt zeer karaktervolle wijnen waarin de fruitexpressie mooi tot uiting komt zonder overheersende houtaroma's. Alain Maurel produceert zowel regionale wijnen, Côtes de Lastours IGP als AOC-wijnen, afkomstig uit Cabardès. Het productiegebied voor Côtes de Lastours omsluit Ventenac en Cabardès.