Les Plos Cabardès Reserve

11,95

De Cabardés is een subregio van de Languedoc en de wijnen bezitten een heel eigen karakter. Dit komt voor een deel door de blend van lokal druivenrassen maar ook mogen andere druivenrassen worden gebruikt.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Frankrijk

Streek

Languedoc

Gebied

Cabardès AOP, Languedoc

Wijnproducent

Les Plos

Druivenrassen

30% Cabernet Sauvignon 30%, Merlot, 35% Syrah, 5% Grenache

Serveertemperatuur

17-19 °C

Wijn en gerecht

Rundvlees, pizza, barbecue

Beschrijving

Reserve Cabardès AOP

De Cabardés is een subregio van de Languedoc en de wijnen bezitten een heel eigen karakter. Dit komt voor een deel door de blend van lokal druivenrassen maar ook mogen andere druivenrassen worden gebruikt. Ook het terroir (combinatie van bodem en microklimaat) speelt een grote rol. Dit is zo’n wijn die je maar af en toe tegenomt: Krachtig, verfijnd en enorm gul! Ook heeft de smaak wat rustieks…
Echt een pracht van een wijn voor een prijs die eigenlijk niet normaal laag is.

Over Les Plos

Les Plos maakt zeer karaktervolle wijnen waarin de fruitexpressie mooi tot uiting komt zonder overheersende houtaroma's.

Les Plos is in 1973 in het gebied Cabardés opgericht door Alain Maurel. Pas na een uitgebreid onderzoek van bodem en klimaat heeft hij zijn wijngaarden geselecteerd. Hierna namhij, als één van de eerste wijnboeren in de regio, het initiatief om de wijngaarden opnieuw in te richten. Deze kwaliteitsverbetering leverde hem veel ondersteuning op van het ministerie van landbouw in Aude. Ook in de wijnkelder werden allerlei maatregelen genomen om zo de kwaliteitsverbetering in het hele bedrijf door te voeren.

De wijngaarden voor de appellation Cabardès liggen aan de voet van het Massif Central, in het deel dat “the black mountain” wordt genoemd, op 10 kilometer afstand van Carcassonne.

Les Plos maakt zeer karaktervolle wijnen waarin de fruitexpressie mooi tot uiting komt zonder overheersende houtaroma's. Alain Maurel produceert zowel regionale wijnen, Côtes de Lastours IGP als AOC-wijnen, afkomstig uit Cabardès. Het productiegebied voor Côtes de Lastours omsluit Ventenac en Cabardès.