Back
Home » Producten » Wijnen » Spanje » Rioja » SPES, Rioja DOC
bodegas-loa

SPES, Rioja DOC

21,95

Weergaloze wijn! Heerlijk veel rood fruit, beetje gekruid, beetje vanille maar zeer krachtig en vol! Aanrader voor de Rioja liefhebbers!

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Medium body

Land

Spanje

Streek

Rioja

Herkomst

Rioja DO

Wijnproducent

Bodegas Loa

Druivenrassen

Tempranillo

Serveertemperatuur

16-18 °C

Categorieën: , , Tags: , ,
Beschrijving

SPES

Weergaloze wijn! Heerlijk veel rood fruit, beetje gekruid, beetje vanille maar zeer krachtig en vol! Aanrader voor de Rioja liefhebbers!

Bodegas Loa is een Spaanse kwaliteits bodega uit de Rioja. De wijngaarden van LOA liggen net buiten het stadje Laguardia en hebben een leeftijd van ca. 40 jaar. Zie hieronder het filmpje over dit huis. Helaas in het spaans… maar geeft toch een indruk van de bijzondere kwaliteit van deze bodega!

De SPES heeft na de alcoholische fermentatie een malolactische gisting ondergaan in het vat. Daarna ten minste nog 19 maanden gerijpt in vaten van frans en amerikaans eiken. Na botteling nog 1 jaar gerijpt op fles.

Over Bodegas Loa

Spaanse kwaliteit

Bodegas Loa is een Spaanse kwaliteits bodega uit de Rioja. De wijngaarden van LOA liggen net buiten het stadje Laguardia en hebben een leeftijd van ca. 40 jaar.

Wij leveren van deze bodega de Spes, hun 2e wijn waarvan de kwaliteit uitzonderlijk goed is en ook de Loa, hun top wijn.