Back
Home » Wijnwinkel » Wijnen » Spanje » Rioja » SPES, Rioja DOC
Bodegas Loa

SPES, Rioja DOC

21,95

Weergaloze wijn! De SPES van Bodegas Loa is een heerlijke volle rode wijn van de Tempranillo druif. De wijn is een beetje kruidig en heeft een lichte vanille-aroma. De SPES heeft na de alcoholische fermentatie een malolactische gisting ondergaan in het vat. Daarna is het ten minste nog 19 maanden gerijpt in vaten van Frans en Amerikaans eiken. Na botteling heeft de rode wijn nog een jaar gerijpt op fles. De SPES is een van de pareltjes van Spaans wijnhuis Bodegas Loa; de wijn kenmerkt zich door kracht, kruidigheid en kwaliteit! Ideaal voor elke Rioja-liefhebber.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog, Medium body

Land

Spanje

Streek

Rioja

Herkomst

Rioja DO

Wijnhuizen

Bodegas Loa

Druivenrassen

Tempranillo

Serveertemperatuur

16-18 °C

Categorieën: , , Tags: , ,
Over Bodegas Loa

Kwaliteitswijnhuis uit de Rioja

Bodegas Loa is een Spaans kwaliteitswijnhuis uit de Rioja. De wijngaarden van Loa liggen net buiten het stadje Laguardia en hebben een leeftijd van ca. 40 jaar. De druiven op deze wijngaard worden handmatig geplukt en met de hand gesorteerd. De gisting vindt óf plaats in Frans eiken, of Amerikaans eiken vaten of beide.

Wij leveren van deze bodega de SPES en hun topwijn Loa. De kwaliteit van de Loa is uitzonderlijk goed! De Loa heeft een kleine oplage die de wijn nóg specialer maakt.

Bodegas Loa, SPES