Teperberg

Teperberg Impression Chardonnay

14,95

Teperberg Impression Chardonnay van wijnhuis Teperberg is een heldere, rijke en goudgele Israëlische wijn. De Chardonnay-druiven zijn mechanisch geoogst in de vroege ochtenduren. De uren waarin de temperaturen nog koel waren. De druiven werden direct geperst om de beste kwaliteit most zo vroeg mogelijk te vangen. Na het koelen van de most wordt het in een roestvrijstalen tank geschoten waar de alcoholische vergisting kan beginnen. De wijn heeft geen malolactische gisting ondergaan zodat de natuurlijk zuurgraad en frisheid behouden zouden blijven. Na het gisten heeft de wijn ongeveer vijf maanden gerijpt in Frans eiken vaten. Dit resulteert in een gloedgele heldere Chardonnay met tropische fruit-, citrus- en vanilletonen. Deze smaken gaan gepaard met de natuurlijke frisheid. Een volle smaak. Mooie textuur. En een lange afdronk. De ‘Teperberg Impression Chardonnay’ is een verfrissende wind tijdens benauwde dagen.
Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Israël

Herkomst

Judea

Wijnproducent

Teperberg

Druivenrassen

Chardonnay

Serveertemperatuur

10-12 °C

Wijn en gerecht

Heerlijk bij (gerookte) vis, Gevogelte, Varken, Rund, Quiches, Romige sauzen.

Categorieën: , Tags: , , ,
Over Teperberg

Teperberg: wijnen met een verhaal

Avraham, een jonge jongen uit Odessa, emigreerde rond 1830 naar Oostenrijk om de duizend jaar oude wijngeheimen te bestuderen. Hij besloot hierna naar Israël te gaan waar hij vervolgens de Teperberg Winery vestigde. Dit was de eerste familie-winery die zich in de moderne tijden vestigde in het Land van Israël.
Avraham had zijn passie en liefde voor wijn doorgegeven aan zijn zoon Ze'ev. Ook hij werd namelijk verliefd op het maken van wijn. In 1870 lukte het Ze'ev om officieel een wijnhuis op te richten met de familienaam Teperberg. Het wijnhuis werd gebouwd binnen de muren van Jeruzalem en werd het een uitdrukking van de Joodse opwekking in het Land van Israël. Ondanks de vele moeilijkheden in die tijd, groeide Teperberg snel uit tot een sterk en welvarend wijnhuis.

De zoon van oprichter Ze'ev nam de leiding van het wijnhuis over. Mordechai Shimon Teperberg kwam voor hete vuren te staan en de periode van moeilijkheden was nog niet voorbij. Het wijnhuis werd het doel van verschillende aanvallen. Gelukkig werd Teperberg bijgestaan door het Oostenrijkste consulaat dat zijn Joodse burgers in Israël bijstond. Hierna begon het wijnhuis nog meer te bloeien en werd het gekozen als de officiële leverancier van wijn en alcohol aan het Oostenrijkse leger in Palestina. In 1925 verhuisde Teperberg van Jeruzalem naar Romema.

De achterkleinzoon van Avraham, Motti Teperberg, beheerste - net als zijn voorvaderen - de kunst van het wijnmaken. Motti voegde er een persoonlijk tintje aan toe en verbeterde het fermentatieproces. In 2006 verhuisde Teperberg weer naar een nieuwe plek: de Judenese heuvels dicht bij Jeruzalem. Het wijnhuis komt nu nog steeds overeen met de visie van de Teperberg-familie: het handhaven van de oude wijnbereidingstraditie. Teperberg is een familie-wijnhuis met een passie die van vader op zoon is doorgegeven.

Teperberg heeft kwalitatieve en diepe wijnen met dé passie & kwaliteit die Wijnkoperij Steinz belangrijk vindt. Daarom zijn wij trots op deze mooie Israëlische wijnen. Het zijn wijnen van een bijzondere wijnboer. Wijnen van een passionele wijnboer. Wijnen met een verhaal. 

Teperberg
Teperberg, Jeruzalem
De Impression-serie
Wij verkopen wijnen van Teperberg uit de Essence en Impression serie. De Impression-serie is een klassieke serie van de topwijngaarden uit de laagvlakten van de Judea en de rivier de Ayalon. Deze serie bevat kwalitatieve wijnen met een prijs die de wijnen verdienen. Ze hebben dan ook een goede prijs-kwaliteit verhouding. De Impression-wijnen zijn betaalbare wijnen waarin eerlijkheid, passie en karakter niet ontbreken. Wijnliefhebbers die iétsje meer willen, kunnen zich laten verwennen met wijnen uit de Essence-serie. De Impression-serie is een klassieke serie wijnen, ideaal voor elke dag van de week.