Wijnhuis Teperberg
Wijnhuizen

Israëlisch wijnhuis Teperberg: 5 generaties passie

Wijnhuis Teperberg is een Israëlische kwaliteitswijnhuis met geschiedenis. De passie van dit wijnhuis gaat namelijk al eeuwen van vader op zoon. Een passionele wijnhandelaar houdt daarom zichzelf voor de gek als dit Israëlische wijnhuis ontbreekt in het aanbod. Teperberg wijn is passie en kwaliteit in één fles, en dat verkopen wij graag!

Teperberg

Teperberg bij Wijnkoperij Steinz

Teperberg is een wijnhuis van passionele boeren uit Israël. Dit wijnhuis heeft namelijk een rijke geschiedenis, doordat de passie en visie van dit Israëlische wijnhuis al vijf generaties van vader op zoon gaat.
De visie van Wijnkoperij Steinz is: passie & kwaliteit in één fles. Daarom zijn wij trots dat wij hun kwaliteitswijnen verkopen. Deze wijnen zijn namelijk met liefde en zorg gemaakt, geblend, gerijpt. Ook hebben deze wijnen een perfecte prijs-kwaliteitverhouding.
Wij verkopen twee series: De ‘standaard’ Impression-serie en de Essence-serie, voor de wijnliefhebber die nét iets extra’s wil.

Ontdek de rijke geschiedenis van dit wijnhuis. 

1830

1ste Generatie

Het begon als eerste bij een jonge jongen uit Odessa, Avraham. Avraham emigreerde naar Oostenrijk om daar de duizend jaar oude geheimen van het wijnmaken te bestuderen. Hij besloot hierna naar Israël te gaan en richtte daar de Teperberg-wijmakerij op. Dit werd de eerste familiewijnmakerij in het Land van Israël in de moderne tijd.

Teperberg Legacy Cabernet Franc
Koopovereenkomst, Teperberg

Koopovereenkomst van de oude stad

1870

2de Generatie

Avraham kreeg een zoon, Ze’ev Zeid. Ook hij werd – net als zijn vader – verliefd op het wijnmaken. Ze’ev Zeid had het voorrecht om officieel het wijnhuis Teperberg op te richten.

Sterk en welvarend

Het wijnhuis werd gebouwd binnen de muren van Jeruzalem. Het wijnhuis werd ook in die tijd de uitdrukking van de Joodse opwekking in het Land van Israël. Ondanks de vele moeilijkheden in die periode, groeide het Israëlische wijnhuis uit tot een sterk en welvarend wijnhuis.

Teperberg, akte, document

Ze'ev Teperbergs handelsdocument

1905

3de Generatie

De zoon van Ze’ev, Mordechai Shimon, nam de leiding van het wijnhuis over.
Helaas was de periode van moeilijkheden en Jodenvervolging nog niet voorbij. Het wijnhuis ging hier niet aan voorbij. Het wijnhuis was dus het doel van herhaalde aanvallen. Gelukkig werd het wijnhuis bijgestaan door het Oostenrijkse consulaat, dat zijn Joodse burgers in Israël bijstond.

Officiële leverancier

Hierna begon het wijnhuis weer te bloeien. Het werd bovendien gekozen als de officiële leverancier van wijn en alcohol aan het Oostenrijkse leger in Palestina.
In 1925 verhuisde het Israëlische wijnhuis van de oude stad naar Romema.

Teperberg Impression Syrah
Mordechai Teperberg Israël, Wijnhuis Teperberg

Mordechai Shimon Teperberg

1945

4de Generatie

In alle jaren erna bleef het zich verbeteren en de vraag naar wijn steeg. Het wijnhuis verhuisde daarom opnieuw. Dit keer verhuisde het naar een grotere locatie, namelijk in het Motza-gebied, een gebied in de buurt van Jeruzalem.

Grotere locatie

In alle jaren erna bleef het zich verbeteren en de vraag naar wijn steeg. Het wijnhuis verhuisde daarom opnieuw. Dit keer verhuisde het naar een grotere locatie, namelijk in het Motza-gebied, een gebied in de buurt van Jeruzalem.

Teperberg Essence Cabernet Sauvignon
Menachem Teperberg

Menachem Teperberg in de oude wijnmakerij

1984

5de Generatie

Nu is het de beurt aan Motti Teperberg, zoon van de achterkleinzoon van Avraham. Ook Motti beheerst net als zijn voorvaderen de kunst van het wijnmaken. Hij voegde er zelfs nog een persoonlijk tintje aan toe. Hij verbeterde namelijk het fermentatieproces.

Verhuizing

In 2006 verhuisde het Israëlische wijnhuis naar zijn nieuwe pand. Dit pand ligt in de Judenese heuvels nabij Jeruzalem. Het familie-wijnhuis heeft nog steeds de visie die de familie altijd had, namelijk het handhaven van de oude wijnbereidingstraditie. Dit proces wordt voortdurend verbeterd.
|Vijf generaties lang is de passie voor wijn doorgegeven van vader op zoon. Wijnmaken is voor wijnhuis Teperberg dus een échte familietraditie.

Bekijk hun website voor meer foto’s en informatie.

Teperberg Essence Fortified Red Wine
Wijnhuis Teperberg

Rijpen van de wijn in vaten

Teperberg

Impression-serie

De Impression-wijnen zijn betaalbare kwaliteitswijnen, omdat de wijn komt van topwijngaarden. Deze wijngaarden zijn gelegen in de laaglanden van Judea en de rivier Ayalon. Door de aandacht en zorg is de prijs-kwaliteitverhouding optimaal.
Wijnkoperij Steinz verkoopt van vier wijnen van deze klassieke serie.

Essence-serie

De Essence-serie is een unieke serie gericht op de beste kenmerken van de wijngaarden. Essence-wijnen zijn bovendien gemaakt van de beste druiven. Het is daarom een unieke serie, speciaal voor de wijnliefhebber die net iets extra’s wil.

Teperberg Legacy Cabernet Franc

De Legacy-serie

Wijnkoperij Steinz verkoopt één wijn uit de Legacy-serie, deze Cabernet Franc. Legacy-wijnen zijn gemaakt van de zachtste, de lekkerste en fijnste druiven. Deze fluweelachtige wijn bewaar je dus voor de mooiste momenten.