Marziano Abbona

Marziano Abbona Barolo “Pressenda”

67,50

Pressenda is de naam van een Spectaculaire wijngaard met uitzicht op het kasteel van Serralunga d’Alba. Deze wijngaard brengt een zeer hoge kwaliteit Nebbiolo druiven voort.

Wijnsoort

Wijnstijl

Droog

Land

Italië

Streek

Piemonte

Herkomst

Barolo DOCG

Wijnproducent

Marziano Abbona

Druivenrassen

Nebbiolo

Serveertemperatuur

20-22°C

Wijn en gerecht

Mooie kazen, Agnolotti met truffel, risotto, paddestoelen, wild, zoals haas.

Bijzonderheden

In 2013 is deze wijn nog uitgeroepen tot de beste Nebbiolo wijn van Nederland door WineLife.

Beschrijving

Pressenda

Pressenda is de naam van een Spectaculaire wijngaard met uitzicht op het kasteel van Serralunga d’Alba. Deze wijngaard brengt een zeer hoge kwaliteit Nebbiolo druiven voort. Na het vinificatieproces heeft de wijn 12 maanden rijping ondergaan in eiken vaten van 500 liter. Hierna nogmaals voor 24 maanden in vaten van 50 hectoliter. 
De donkerrode wijn heeft een prachtig palet aroma’s van rijp rood fruit. Een magnifiek mondgevoel met een krachtige structuur met aardse nuances. Het is belangrijk om deze wijn te chambreren tot een temperatuur van 20-22 graden, lager is echt te koud! Voorzichtig uitschenken i.v.m. depotvorming (decanteren is niet nodig). Je hebt hiermee een bijzondere wijn in handen, genieten maar!

Over Marziano Abbona

Zeer hoge kwaliteitswijnen in Piemonte

Marziano Abbona was nog maar 14 toen zijn vader overleed en hij ineens de leiding kreeg van het gelijknamige wijnhuis. Hij groeide uit tot een enorm bevlogen wijnmaker. Met de hulp van Giuseppe Caviola en zijn dochter Chiara maken ze zeer hoge kwaliteitswijnen in Piemonte. De jaarlijkse totale productie is maar 240.000 flessen en het totale wijngaard bezit is 42 hectare. De wijngaarden spreiden zich uit over allerlei subzones in de regio Langhe met voornamelijk Barbera en Nebbiolo druiven. De bodem bestaat voornamelijk uit kalksteen en klei. De prachtige heuvels en uitzichten maken dit gebied ook een uitstekend uitstapje waard. Op dit moment voeren we nog een kleine selectie van de wijnen van Marziano Abbona maar zullen dit in de toekomst zeker verder gaan uitbreiden.
Voor meer informatie over dit kwaliteits-wijnhuis, zie: www.abbona.com