Dit is een aromatische, frisdroge en gastronomische wijn, gemaakt van 70% Pedro Ximénez en 30% Moscatel. Best een bijzondere combinatie.
De wijn heeft frisse aroma’s van wit en geel fruit en geeft in de mond een aangenaam frisse aanzet van appels en peren, gevolgd door een zwoele muskaathint waardoor in de afdronk, naast de aangenaam frisse zuren, ook een lekker zoetrijpe toon aanblijft.
Afkomstig van bergwijngaarden gelegen in natuurpark Montes de Málaga, aangeplant (zonder terrasvorming) tussen 1930 en 1990 op een losse leisteenbodem met een hellinghoek tot wel 70 graden!
Victoria Ordoñez geboren en getogen in Malaga is geen onbekende in de wijn-wereld. Zij is de zus van Jorge Ordóñez (een van de grootste en bekendste wijnmaker die ook hoofdimporteur is van de spaanse high wijnen naar de USA). In 2004 is zij samen met Alois Kracher gestart met het produceren van wijn in Malaga.
Haar meest unieke (en persoonlijke) project betreft haar “Mountain Wines”. Het betreffen hier een aantal zeer unieke wijnen van zeer oude Pre-Phylloxera wijngaarden in de bergen bij Malaga. De wijnen komen van originele, soms wel tot 200 jaar oude wijnstokken. De wijnen zijn uniek in haar soort. Dit valt ook wel te begrijpen want het gebied is nagenoeg onbegaanbaar waardoor er alleen met muilezels kan worden gewerkt.
De (mountain) wijnen van Victoria zijn stuk voor stuk uniek en van ongekend hoog niveau. Er worden van alle soorten maar een zeer beperkt aantal flessen van gemaakt (vaak minder dan 2000 flessen) want de wijngaarden zijn zeer klein (vaak kleiner dan 1ha). De wijnen van Victoria prijken wereldwijd op de kaart van vele top restaurants.