Home » Marziano Abbona

Toont alle 7 resultaten

Filters

Marziano Abbona Barbera d’Alba “Casaret”

De wijn is gegist met inheemse gisten in roestvrijstalen vaten. Daarna heeft de wijn nog een malolacties gisting ondergaan waarna de wijn gerijpt heeft voor 12 maanden in eveneens roestvrijstalen tanks. Na het bottelen volgt er nog een flesrijping van 3 maanden voordat de wijn wordt vrijgegeven.

Marziano Abbona Barbera d’alba “Rinaldi”

Deze Barbera is van zeer hoge kwaliteit! Een krachtige neus van zwarte bessen en laurier. Rijke smaak met gul fruit van zwarte bessen, teer en bittere chocola. Stevig omlijst door een raamwerk van vlezige maar zachte tannines

Marziano Abbona Barolo “Pressenda”

Pressenda is de naam van een Spectaculaire wijngaard met uitzicht op het kasteel van Serralunga d’Alba. Deze wijngaard brengt een zeer hoge kwaliteit Nebbiolo druiven voort.

Marziano Abbona Barolo Vigneto “Terlo Ravera”

Volle, granaatrode barolo. De Ravera is een van de beroemste cru’s (wijngaarden) van Novello en is werkelijk een fantastische kwaliteit Barolo! Bijzonder goed in balans met een flinke body en diepte. Fruitige en kruidige aroma’s.

Marziano Abbona Dolcetto Dogliani “Papa Celso”

Deze wijn, Papà Celso, is het vlaggenschip van Abbona en is gewijd ter nagedachtenis aan Celso Abbona, de vader van Marziano, die elke wijnstok in de ‘Doriolo’ wijngaard heeft geplant. De wijn wordt dan ook exclusief gemaakt van de druiven uit deze wijngaard en is de belangrijkste Dogliani. De druivenstokken zijn inmiddels al meer dan 60 jaar oud.

Marziano Abbona Dolcetto Dogliani “San Luigi”

Een heerlijke Dolcetto! De wijn heeft een aromatische neus met nuances van zwarte bessen, bramen, kersen en vleugje leer. Diep fruitig. Volle, vlezige smaak met goed fruit en diepgang. Sappige, goede lengte. Tannines geven een pikante impressie van tabak en laurier.

Marziano Abbona Nebbiolo d’Alba “Bricco Barone”

De wijn is gegist met inheemse gisten in roestvrijstalen vaten. Daarna heeft de wijn nog een malolacties gisting ondergaan waarna de wijn gerijpt heeft voor 12 maanden in eveneens roestvrijstalen tanks. Na het bottelen volgt er nog een flesrijping van 3 maanden voordat de wijn wordt vrijgegeven.